Hoe datacenters met de juiste UPS op een duurzame manier kunnen groeien en efficiëntie kunnen verhogen

16x9_galaxy-vl_mi_v1-1000px

 

De vraag naar datacentercapaciteit neemt toe. Gartner voorspelt dat eindgebruikers in 2021 wereldwijd 200 miljard dollar aan datacenterinfrastructuur zullen uitgeven. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van de uitgaven in 2020. Beheerders van enterprisedatacenters, cloud- en serviceproviders en colocatiefaciliteiten staan onder toenemende druk om aan de groeiende vraag te voldoen. Tegelijkertijd moeten de uptime en prestaties worden verbeterd, kosten beheerst en aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie gewerkt. Een manier om met deze uitdagingen om te gaan, is het selecteren van de juiste uninterruptible power supply (UPS) voor het datacenter.

De vraag naar datacentercapaciteit neemt toe. Gartner voorspelt dat eindgebruikers in 2021 wereldwijd 200 miljard dollar aan datacenterinfrastructuur zullen uitgeven. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van de uitgaven in 2020. Beheerders van enterprisedatacenters, cloud- en serviceproviders en colocatiefaciliteiten staan onder toenemende druk om aan de groeiende vraag te voldoen. Tegelijkertijd moeten de uptime en prestaties worden verbeterd, kosten beheerst en aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie gewerkt. Een manier om met deze uitdagingen om te gaan, is het selecteren van de juiste uninterruptible power supply (UPS) voor het datacenter.

 

5 belangrijke UPS-overwegingen voor datacenters

Bij de keuze van een nieuw UPS-systeem zouden datacenterbeheerders op zoek moeten gaan naar een oplossing die de overkoepelende doelen ondersteunt, en gebruikmaakt van de nieuwste technologische ontwikkelingen met het oog op efficiëntie, duurzaamheid, aanpassingsvermogen, veerkracht en veiligheid.

  1. Duurzaamheid en energiebesparing. Voor datacenterbeheerders is duurzaamheid niet alleen 'leuk om te hebben', maar ook een middel om zich van de concurrentie te onderscheiden. Klanten vragen er ook steeds meer naar. Door voor een UPS met energiebesparingsmodus te kiezen, kunt u zorgen voor het efficiënte lage energieverbruik dat van moderne datacenters wordt verwacht, gecombineerd met een zeer efficiënte operatie met lagere kosten en hogere kwaliteit. Een UPS die is voorzien van een lithium-ion-accu heeft bovendien een twee tot drie keer langere levensduur dan met een VRLA-accu.
  2. Ruimte. De ruimte in een datacenter is in de regel schaars en zeer waardevol en moet goed worden geoptimaliseerd. Een UPS-systeem dat compact is en een hoge dichtheid heeft komt daaraan tegemoet. Tegelijkertijd is het van belang dat deze geen concessies doet als het gaat om beschikbaarheid, operationele efficiëntie, duurzaamheid en totale eigendomskosten (TCO).
  3. Modulair en schaalbaar platform. Innovatie in het ontwerp van UPS-systemen heeft geleid tot modulaire en schaalbare platforms waarmee datacenterbeheerders hun UPS aan de huidige behoeften kunnen aanpassen. Tegelijkertijd maken ze hun investering toekomstbestendig met de mogelijkheid om eenvoudig vermogensmodules toe te voegen om uit te breiden en groei te accommoderen.
  4. Energized swapping. Als aanvulling op de modulaire en schaalbare architectuur beschikken moderne UPS-systemen over intelligente functies zoals 'energized swapping'. Dit houdt in dat vermogensmodules met een minimale uitvaltijd kunnen worden toegevoegd of vervangen, terwijl tegelijkertijd beheerders en onderhoudspersoneel een betere bescherming wordt geboden.
  5. Bewaking, beheer en modellering op afstand. Met mogelijkheden voor bewaking, beheer en modellering op afstand beschikken beheerders over systeembrede zichtbaarheid om proactief problemen aan te pakken en uptime te behouden.

 

 

Ontdek de juiste 3-fase UPS

Bedrijven zoals Schneider Electric zijn zich bewust van de behoeften van beheerders van datacenters en blijven het aanbod van 3-fase UPS-systemen verbeteren om aan de veranderende vraag te voldoen. Oplossingen zoals de nieuwe Galaxy VL 200-500 kW UPS beschikken over alle innovatieve functies en bieden de belangrijkste voordelen waar beheerders van datacenters naar op zoek zijn.

  • Voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. De Galaxy VL is een Green PremiumTM-product en is uitgerust met duurzame lithium-ion-accu's, die twee tot drie keer de verwachte levensduur van VRLA-accu's hebben, 60-70% minder wegen en bij hogere temperaturen kunnen presteren. In Schneider Electrics energiebesparende ECOnversion™-modus kunnen datacenters een ongekende combinatie verwachten van stroomkwaliteit, 99% efficiëntie en 100% ROI binnen twee jaar door besparingen op de energierekening.
  • Product- en energie-efficiëntie. Er moet niet alleen kritisch worden gekeken naar duurzaamheidscriteria, maar ook naar de efficiëntie van de UPS. De Galaxy VL heeft een efficiëntie van 97% in dubbele conversiemodus en een 50% kleinere voetafdruk in vergelijking met het industriegemiddelde.
  • Aanpassingsvermogen voor een groeiende markt. Vanwege de veranderende eisen moeten datacenters snel kunnen opschalen. Met het modulaire en schaalbare Galaxy VL-platform kunnen organisaties het vermogen vergroten door vermogensmodules van 50 kW toe te voegen, zonder de voetafdruk van de UPS te vergroten. Dit helpt organisaties om de TCO te optimaliseren, omdat ze slechts betalen voor de op dat moment benodigde hoeveelheid capaciteit. Het installeren, aansluiten en bedienen van nieuwe modules is bovendien eenvoudig. Het modulaire ontwerp en de Live Swap-functie zorgen voor een moeiteloze capaciteitsuitbreiding zonder geplande downtime. De functie vermindert tevens het risico op vlambogen en beschermt zo het personeel
  • Veerkracht voor maximale uptime. De Galaxy VL stelt organisaties in staat de continuïteit en betrouwbaarheid van de stroomvoorziening te maximaliseren. Schneider Electrics EcoStruxureTM IT-suite van software en services voorziet in monitoring en gegevensgebaseerde inzichten om de veerkracht en prestaties van datacenters te optimaliseren. Het maakt ook proactieve probleemoplossing mogelijk waardoor ongeplande downtime wordt verminderd.

 

Voordelen van moderne UPS'en

UPS'en zoals de Galaxy VL UPS zijn zeer geschikt voor middelgrote en grote datacenters, edge computing, internetdatacenters, cloud computing, telecommunicatie en netwerken, evenals voor commerciële en industriële faciliteiten. De compacte technologie met hoge dichtheid en fouttolerante architectuur maximaliseert de beschikbaarheid, operationele efficiëntie en bescherming van de IT-load, terwijl de totale eigendomskosten worden geminimaliseerd.

Dankzij het modulaire ontwerp van het systeem kunnen organisaties hun activiteiten opschalen om in te spelen op de veranderende bedrijfsbehoeften. Met dit pay-as-you-growmodel bespaart u op de kapitaalinvesteringen en de totale eigendomskosten. Organisaties kunnen naarmate de vraag groeit hoge-efficiënte modules toevoegen, terwijl de Galaxy VL online en volledig operationeel is met de Live Swap-functie. Het modulaire ontwerp verhoogt ook de interne redundantie zonder dat er meer ruimte benodigd is. Verder levert de Galaxy VL tot 99% efficiëntie in ECOnversion-modus en tot 97% in dubbele conversiemodus.

 

Ontdek de Galaxy VL

Het kiezen van de juiste UPS vormt een belangrijk onderdeel van de strategie om in te spelen op de groeiende vraag van de datacentermarkt naar uptime, efficiëntie en duurzaamheidsdoelstellingen. Lees meer over de Galaxy VL UPS en wat het voor uw datacenter kan betekenen.

Lees ook
Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1