Euralarm publiceert leidraad voor gasvormige brandblussystemen

ozzie-stern-lzcDi7-MWL4-unsplash280210.jpg

De blusafdeling van Euralarm heeft een leidraad gepubliceerd waarin de verschillen tussen goedgekeurde gasvormige blussystemen en componenten worden uitgelegd. Het doel van de richtlijn is om iedereen die betrokken is bij de keuze voor een blusgasinstallatie bewust te maken van de grote verschillen tussen keurmerken en om op basis van duidelijke en evenwichtige informatie een beslissing te nemen.

Euralarm vertegenwoordigt de elektronische brand- en beveiligingsindustrie en biedt expertise aan de industrie, de markt, beleidsmakers en normalisatie-instellingen. De organisatie is  opgericht in 1970 en vertegenwoordigt meer dan 5000 bedrijven in de brandveiligheids- en beveiligingsindustrie. Leden zijn nationale verenigingen en individuele bedrijven uit heel Europa.

 

Voor datacenters en serverruimtes

Gasvormige brandblussystemen zijn een zeer effectieve manier om kritieke gevaren en waardevolle activa in gebouwen en bijvoorbeeld datacenters te beschermen. Ze zijn vooral bedoeld voor situaties waarin het belangrijk is als het het blusmiddel of de residuen geen bijkomende schade mogen veroorzaken. Voor elk soort elektrisch risico. Denk aan IT- en andere elektronische apparatuur in datacenters, serverruimtes, controlekamers, schakelkamers en dergelijke. In dit soort omstandigheden zijn gasvormige blussystemen veelal de primaire keuze. Een bijkomende factor is de persoonlijke veiligheid, aangezien veel van deze applicaties permanent of incidenteel bezet zijn.

De juiste werking van een gasvormig brandblussysteem is daarom niet alleen essentieel om een ​​brand snel te blussen, maar ook om mensenlevens te beschermen. Het is daarom erg belangrijk om te begrijpen hoe de efficiëntie en betrouwbaarheid van een gasvormig brandblussysteem kan worden beoordeeld.

Veel keurmerken

Er zijn tal van keurmerken beschikbaar om de naleving van regels en normen te valideren. Het is voor mensen die niet in dit onderwerp zijn gespecialiseerd - denk aan business managers en eindgebruikers - vaak echter moeilijk om een ​​goed begrip te krijgen van de betekenis van al deze markeringen alvorens een bepaald gasvormig blussysteem te selecteren.

Het nieuwe document van Euralarm is erop gericht iedereen die betrokken is bij de keuze van een systeem bewust te maken van de grote verschillen tussen keurmerken. Het wil hen helpen een beslissing te nemen op basis van duidelijke en evenwichtige informatie. Hoewel het document specifiek alleen betrekking heeft op gasvormige brandblusinstallaties, kan de inhoud ook van toepassing zijn op andere brandblus- of brandpreventiesystemen.

Document gratis beschikbaar

 

Kopieën van de ‘Guidance on Gaseous Systems: approved system versus approved components' kunnen worden gedownload van de Euralarm-website

Meer over
Lees ook
Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1