ei•pdu is het antwoord op groeiende vraag naar modulariteit

Modulair bouwen in energiedistributie? Dat maakt Elektro Internationaal mogelijk met een power

distribution unit waarbij onder spanning distributie-racks kunnen worden geplaatst. Hierdoor kan de basisinfrastructuur voor een laag bedrag worden geplaatst, terwijl de distributie-racks toegevoegd worden op momenten dat daar ook daadwerkelijk vraag naar is. Een aanpak die goed aansluit bij de behoefte van datacenters om stapsgewijs capaciteit uit te breiden.

 

Het gecertificeerde distributiesysteem van Elektro Internationaal vindt in het bijzonder aftrek bij de grote colo’s en enterprise-datacenters. Met al 20 jaar ervaring in de datacenterbranche ziet Elektro Internationaal dat de klantvraag aan het veranderen is, zeker als het om systemen voor energiedistributie gaat.

 

Hot-swappable

 

Commercieel directeur John Mooij somt een aantal punten op: “Men werkt het liefst met een systeem dat hot-swappable is. Er moet onder spanning uitgebreid kunnen worden of veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Dat dit onder spanning moet kunnen gebeuren, heeft alles te maken met het feit dat steeds meer klanten 100 procent uptime nodig hebben. Daarnaast moet anno 2020 alles meetbaar en transparant zijn, met oog op het terugdringen van de energieconsumptie.”

 

EiPDU combi product foto-1000

 

Vloeroppervlakte besparen

 

Hét antwoord van Elektro Internationaal op de vraag is de in eigen huis ontwikkelde Ei•pdu. “Om verwarring te voorkomen: ‘Ei’ staat voor Economical & Intelligent en dus niet enkel voor Elektro Internationaal. De letters ‘pdu’ verwijzen niet naar de bekende slof-pdu’s, maar naar een energieverdeelsysteem dat véél meer kan”, vertelt Mooij. Een Ei•pdu is economisch aantrekkelijk vanwege de relatief lage start-up kosten en de mogelijkheid op een later moment uit te breiden met extra distributie-racks - zonder downtime. Het systeem heeft ook nog eens de hoogste dichtheid van afgaande groepen per paneel in zijn soort. Hierdoor heeft de Ei•pdu een 40% kleiner vloeroppervlak nodig dan vergelijkbare systemen.

 

 

Energietransparantie

 

“De Ei•pdu is daarnaast intelligent door de mogelijkheid het energieverbruik op kast-, rack- of groepsniveau te meten en te koppelen aan een systeem voor energiemonitoring. Hiermee komen we tegemoet aan de groeiende wens van datacenters om energietransparantie te realiseren op ieder niveau”, aldus Mooij.

 

 

Custom design

 

“We hebben de Ei•pdu in de basis ontwikkeld rondom de unieke eigenschappen van het Okken-verdeelsysteem van Schneider Electric. Maar vraag naar andere fabricaten kunnen wij altijd oppakken. Zo hebben wij het Ei•pdu -systeem op verzoek klanten ook in Prisma van Schneider Electric en in een Rittal-omkasting geëngineered.”

 

 

MEER WETEN?

 

Benieuwd naar de eigenschappen en voordelen van de Ei•pdu? Neem dan de snelle product-tour op www.powerfordata.com.