Connector- en kabelfabrikant maakt gebruik van ervaringen in industriële markt

HARTING Technology Group ziet zoveel kansen in de Nederlandse datacenter-markt, dat het Duitse bedrijf besloten heeft zich nadrukkelijk op dit marktsegment te gaan richten. Het bedrijf maakt daarbij handig gebruik van zijn ervaring met zowel bekabelings- als connectortechnologie voor de industrie.

HARTING biedt momenteel een gestructureerd bekabelingssysteem voor gebruik in zowel datacenters, de industrie en in kantooromgevingen.

HARTING Technology Group ontwikkelt, produceert en verkoopt industriële connectoren en bekabeling voor data- en voedingtoepassingen, aansluitingen voor apparatuur, netwerkcomponenten en kabelassemblage voor netwerken. De producten worden wereldwijd toegepast in datacenters, fabrieksautomatisering, machinebouw, energiecentrales en telecommunicatie. Een krachtige en solide bekabeling is de ruggengraat van Integrated connectivity en garandeert een snelle en veilige uitwisseling van grote hoeveelheden data.

Tot voor kort was HARTING slechts mondjesmaat in de Nederlandse markt voor datacenters en computerruimtes actief. Maar daar komt nu verandering in. Managing Director Cor van der Graaf van HARTING BV in Den Bosch ziet kansen in de datacenter-markt.  Daarbij denkt hij met name goed gebruik te kunnen maken van de kennis en ervaring die het bedrijf heeft opgedaan in de markt voor industriële bekabeling.

Industrieel

Cor van der Graaf, managing director van HARTING BV in Den Bosch: “EMC wordt een steeds groter probleem bij netwerken.”

Van der Graaf: “Door de jarenlange industriële ervaring die HARTING heeft opgedaan, weten wij als geen ander wat er allemaal bij komt kijken om een robuust en betrouwbaar Ethernet-netwerk te realiseren. Binnen de industrie worden zeer hoge eisen gesteld aan de materiaaleigenschappen van netwerkbekabeling en connectoren. Denk hierbij aan vocht, olie en chemicaliën waar een kabel of connector aan kan worden blootgesteld, maar ook extreme temperaturen en UV-straling zijn hier zeer gebruikelijk.”

Ook EMC is al lang niet meer een probleem wat alleen maar binnen de industrie voorkomt.

Binnen datacenters maar bijvoorbeeld ook kantoren ontstaan steeds meer problemen met EMC door gebruik van onder andere frequentieregelaars voor klimaatregelingen. “Om te zorgen dat een Ethernet-netwerk zeer goed bestand is tegen externe EMC invloeden, gebruikt HARTING enkel en alleen afgeschermde kabels en connectoren”, stelt Van der Graaf. “Dit in tegenstelling tot de tot nu toe gebruikelijke niet-afgeschermde ethernetkabels en connectoren. Hiermee wordt vervuiling op het netwerk voorkomen, met alle daarbij behorende storingen. Een aantal jaren geleden was EMC nog niet echt een probleem, maar met de vraag naar hogere transmissiesnelheden en de bijbehorende frequenties neemt de kans op problemen rond EMC toe.”

De ontwikkelaars van de HARTING Technologie Groep werken intensief aan productiviteit, de mate van standaardisatie en de generieke inzet. Daarbij geeft HARTING bovendien mede vorm aan de totstandkoming van internationale standaardisatie van de datanetwerk-technologie. Hiervoor zijn de experts van HARTING actief in zowel nationale en internationale werkgroepen zoals de ISO/IEC.

Productportfolio

De productie van kabels en connectoren bij HARTING Technology Groep.

HARTING biedt momenteel een gestructureerd bekabelingssysteem voor gebruik in zowel datacenters, de industrie en in kantooromgevingen. De portfolio is gebaseerd op zowel koper- als glasvezelcomponenten en koppelt de door HARTING ontwikkelde preLink-technologie aan de klassieke gereedschapsloze IDC-aansluittechniek. Door het gebruik van de preLink-technologie is een netwerkverbinding volledig afgeschermd - van het aan te sluiten component (de server of de switch) tot aan het patch-paneel.

Het huidige productspectrum van Ethernet-aansluittechniek, kabels en patch-kabels voor datanetwerktechnologie van HARTING is ontworpen voor een overdrachtsbandbreedte van 500 MHz. Dit komt overeen met categorie 6A volgens ISO/IEC en garandeert een bedrijfszekere gegevensoverdracht tot 10 Gigabit per seconde.

Blik op de toekomst

Omdat in de toekomst nog hogere bandbreedtes nodig zijn, werken de ontwikkelaars van HARTING inmiddels ook aan de volgende generatie netwerken. In een onderzoeksproject worden samen met de Universiteit van Reutlingen en andere experts nieuwe technologieën ontwikkeld en getest voor het overbrengen van 100 Gigabit per seconde via symmetrische transmissiekanalen op koperbasis.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit tekent partnerovereenkomst met Cailabs voor innovatieve OneMode

Panduit tekent partnerovereenkomst met Cailabs voor innovatieve OneMode

Panduit heeft een vergaande partnerovereenkomst getekend met Cailabs, een Frans deeptech-bedrijf, gespecialiseerd in technologie voor het vormen van lichtbundels. Panduit gaat de technologie van Cailabs wereldwijd integreren in het innovatieve OneMode productportfolio. Onderdeel van de overeenkomst is een exclusief gebruik van Cailabs’ technologie1

Brady: geautomatiseerde, real-time tracering van items in datacenters

Brady: geautomatiseerde, real-time tracering van items in datacenters

Een wereldwijd ICT-bedrijf wou de manier waarop hun servers werden getraceerd en beheerd automatiseren. Met duizenden waardevolle ICT-items bleek de mogelijkheid om foutloos en in real-time te rapporteren over de locatie van deze items essentieel voor zowel commercieel succes als de naleving van de regelgeving. Daarnaast was het bedrijf op zoek na1

Herken onmiddellijk alle kabels, servers en componenten

Herken onmiddellijk alle kabels, servers en componenten

De digitalisering in heel wat sectoren gaat steeds sneller, en de capaciteit van de datacenters houdt daarmee gelijke tred. De toenemende vraag naar beveiliging, snelheid en capaciteit leidt tot uitbreiding, modernisering, hervestiging, hogere dichtheid van server- en routerpoorten en variabele panelen. Dit alles vereist flexibele identificatieop1