maincubes en Colocation Northwest sluiten transatlantisch data center partnership

maincubes heeft een transatlantisch partnership gesloten met de Amerikaanse datacenter operator Colocation Northwest. De samenwerking is bedoeld om elkaars datacenter footprint aan beide zijden van de Atlantische Oceaan te complementeren. maincubes en Colocation Northwest verwachten elkaars business te kunnen versterken op het gebied van colocatie sales en internationaal klantbereik.

De twee datacenter operators zeggen een gemeenschappelijke focus met elkaar te delen. In de datacenters van beide partijen in respectievelijk de Verenigde Staten en Europa is veel aandacht voor hoge beschikbaarheid, enterprise niveau security, compliance en energie-efficiëntie.

Colocation Northwest is een van de grootste ISP’s en colocatie providers in Seattle in de staat Washington. De datacenter operator heeft acht colocatie datacenters in beheer in het Amerikaanse Pacific Northwest gebied. Colocation Northwest is een divisie van het bedrijf IsoFusion. Het bedrijft heeft zijn datacenters gevestigd in South Hill Seattle, Downtown Seattle, Tacoma, Bellevue en Redmond.

maincubes is een colocatie aanbieder dat onderdeel is van het Duitse bouwconglomeraat Zech Group. Het bedrijf beheert een snelgroeiend aantal datacenters in de Europese markt. De huidige datacenters van maincubes zijn gevestigd in Frankfurt en in Amsterdam.

“Wij zijn een van de grootste private datacenter operators en colocatie providers in de staat Washington,” zegt Steve Milton, CEO van Colocation Northwest. “Veel bedrijven zijn afhankelijk van Colocation Northwest voor de huisvesting van hun missie-kritische IT infrastructuren waaronder private, hybride en multi-cloud omgevingen. De vandaag aangekondigde samenwerking met maincubes zorgt voor een significante uitbreiding van onze saleskracht en ons bereik in nieuwe markten, in gebieden met een hoge vraag naar de kwalitatief hoogstaande, enterprise-niveau colocatie services die wij beide aanbieden.”

De samenwerkingsovereenkomst tussen Colocation Northwest en maincubes is gebaseerd op hun wederzijdse belang als het gaat om het bereiken van potentiële klanten die op zoek zijn naar een colocatie aanbieder met aanwezigheid in zowel de Verenigde Staten als Europa. De overeenkomst is tevens bedoeld om bedrijven in de Verenigde Staten specifiek te interesseren voor een datacenter in Europa, evenals andersom als het gaat om Europese bedrijven die op zoek zijn naar een datacenter in de Verenigde Staten. Binnen de gemaakte samenwerkingsafspraken is het voor Colocation Northwest en maincubes mogelijk om van elkaars salesteams en technische expertise gebruik te maken, terwijl breide partijen toch hun volledige onafhankelijkheid behouden.”

Datacenters VS en Europa

“Het is een unieke samenwerking, met wederzijds respect voor elkaars onafhankelijke marktposities in de thuismarkten aan weerszijden van de Oceaan,” zegt Joris te Lintelo, directeur bij maincubes. “Onze bedrijven zijn en blijven volledig onafhankelijk, maar wij delen wel een belangrijke visie met Steve en zijn team. De uptime-gefocuste ‘German-engineered’ benadering bij de ontwikkeling van onze eigen datacenters is vergelijkbaar met de marktbenadering van Colocation Northwest.”

“German-engineered betekent voor ons dat wij geen enkel risico nemen als het gaat om de datacenter architecturen en de technologieën die wij gebruiken,” zegt Te Lintelo. “Zowel Colocation Northwest als maincubes hebben datacenters in beheer met een hoge netwerkdichtheid en een hoog-redundante architectuur, wat zorgt voor hoge beschikbaarheid. We gaan ook beide net een stap verder voor klanten en willen voor hen alleen de allerbeste infrastructuur aanbieden, inclusief geaccrediteerde certificeringen, de hoogste energie-efficiëntie voordelen en een maximale security. Tegelijkertijd hechten onze beide bedrijven veel waarde aan flexibiliteit en maatwerkopties in de colocatie oplossingen die wij leveren.”

Colocation Northwest en maincubes bieden beide zowel retail als wholesale colocatie services aan klanten. In het recent geopende datacenter van maincubes in Amsterdam Schiphol-Rijk zijn bijvoorbeeld twee enterprise datacenter suites beschikbaar met een capaciteit van respectievelijk 1,7MW en 1,3MW. Colocation Northwest biedt zijn klanten in het Amerikaanse Pacific Northwest gebied eveneens de mogelijkheid om het beheer van een volledig datacenter aan hen uit te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.