Vertiv verbetert ‘Plug and Play’-datacenters van de edge tot aan de core

Vertiv breidt zijn modulaire datacenteroplossingen uit met twee nieuwe productlijnen. Beide lijnen zijn ontworpen om klanten meer eenvoud, efficiëntie en flexibiliteit te bieden bij het uitrollen van datacentercapaciteit van de netwerk-core tot aan de netwerk-edge. Vertiv SmartModSmartMod MAX en Power Module zijn vanaf nu verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Andere regio’s, waaronder Noord-Amerika, volgen laten dit jaar.

Vertiv SmartMod en SmartMod MAX

Vertiv SmartMod is een volledig zelf-beherende, eenvoudig te configureren, kant-en-klare, prefrabricated modular (PFM) productlijn die het mogelijk maakt nieuwe datacenter-whitespace toe te voegen. Daarvoor is significant minder on-site installatie nodig dan bij traditioneel gebouwde datacenters. Deze ‘plug and play’-aanpak bespaart niet alleen veel tijd op het opstarten en in gebruik nemen van het datacenter, maar verlaagt ook nog eens het risico op kwaliteitsproblemen, omdat de componenten van tevoren off-site zijn geïntegreerd en getest. Als vooraf ontworpen en geïntegreerd ontwerp biedt de SmartMod klanten daarnaast meer kostenzekerheid, omdat de kans op extra on-site aanpassingen aanzienlijk lager ligt. Daarnaast vereenvoudigen de standaard look and feel, lay-out en apparatuur de operationele en onderhoudsactiviteiten. Met name in het geval van installatie van meerdere units en op meerdere locaties.

SmartMod is verkrijgbaar in een configureerbare reeks IT-capaciteiten van twee tot twaalf racks (600 mm of 800 mm), met maximaal 90 kW aan IT-capaciteit en redundancy-architecturen tot 2N. Beschikbare opties omvatten onder meer verschillende Liebert APM uninterruptible power supply (UPS) back-uptijden en elektrische en koeling-redundancy-schema’s, inclusief Liebert CRV in-row koeling. Klanten die op zoek zijn naar meer capaciteit, kunnen zich wenden tot Vertiv SmartMod MAX. Deze productlijn beschikt over dubbel zo veel capaciteit als de algemene SmartMod-productlijn, met maximaal 180 kW IT-laadcapaciteit en 24 racks.

Vertiv Power Module

Naast SmartMod, dat is ontworpen om IT-apparatuur onder te brengen in een volledig zelf-beherend systeem, introduceert Vertiv ook Power Module – verschillende soorten producten die een vooraf geïntegreerde voedingsinfrastructuur omvatten. De weerbestendige en eenvoudig te vervoeren behuizing van de Power Module beschermt de interne componenten, bestaande uit de high-performance Liebert EXL S1 en batterijen. Daarnaast garandeert het bijbehorende Liebert PDX thermal management system optimale operationele omstandigheden voor de apparatuur, voor een langere levensduur. Net als de SmartMod is de Power Module voorzien van een vooraf geïntegreerde Liebert MC microchannel outdoor-condenser. Daardoor is het niet nodig om on-site externe koeling te installeren, en is de tijd tussen de levering en het opstarten van de systemen korter.

Power Module kan worden uitgerold in nieuwe of bestaande faciliteiten die vragen om flexibele opschalingsmogelijkheden van de energieverdeling en flexibiliteit. De module is buiten een bestaande faciliteit te installeren, zonder kostbare ruimte in te nemen die ook kan worden gebruikt voor IT-apparatuur. Daarnaast is Power Module ‘hot scalable, wat inhoudt dat nieuwe capaciteit eenvoudig aan de locatie is toe te voegen door simpelweg extra units in te zetten of intern modulaire UPS toe te voegen. Daarbij hoeven geen kritische loads offline te worden gehaald. Power Module is ook verkrijgbaar als een systeem met maximaal 600 kVA aan door een UPS beschermde stroom voor schaalbare en modulaire systemen, en maximaal 1200 kVA voor fixed-capacity-systemen.

Modulaire groei

Vertiv SmartMod en Power Module zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar nieuwe PFM-datacenterform-factors die de behoefte aan traditioneel gebouwde datacenterfaciliteiten ofwel aanvullen, of in sommige gevallen compleet vervangen.

“Er is steeds meer vraag naar een flexibele, standaard datacenterinfrastructuur – zowel op het gebied van whitespace als stroomvoorziening – die eenvoudig is uit te rollen, ook in verschillende regio’s”, zegt Viktor Petik, vice president Global Solutions bij Vertiv in EMEA. “Met SmartMod en Power Module bouwt Vertiv voort op zijn bewezen trackrecord van op maat gemaakte modulaire datacenters voor klanten wereldwijd. Dankzij deze recente toevoegingen is het nu in staat dat trackrecord naar een nog hoger niveau te tillen, met de bijkomende voordelen van standaardisering, kostenzekerheid en een gedeelde, standaard klantervaring.”

Volgens industrie-analist 451 Reseach groeit de markt voor PFM-datacenters tot 2021 op basis van Compound Annual Growth Rate naar verwachting jaarlijks met 14,4 procent. Tegen die tijd gaat er 4,4 miljard dollar in deze markt om. “De PFM-methodologie wordt de voorkeursmethode voor het uitbreiden en bouwen van nieuwe datacentercapaciteit, turnkey- of kritische subsystemen. Ondersteund door industriële processen, biedt de methode duidelijke voordelen op het gebied van kwaliteitsbeheer, installatiesnelheid en bouwconsistentie”, zegt Daniel Bizo, principal analyst bij 451 Research. “Vertiv beschikt over een bewezen trackrecord als leverancier van op maat gemaakte PFM-datacenters. SmartMod en Power Module vormen de perfecte aanvulling, op een moment dat de vraag naar betrouwbare en efficiënte datacenterinfrastructuur van alle groottes groeit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.