Concurrentie vraagt om betrouwbare stroomvoorziening

In de telecommunicatiesector kan downtime het verschil betekenen tussen groei en het verlies van klanten. Daarom is het essentieel voor telecomoperators om een partner voor hun vermogenssystemen te hebben waarop ze kunnen vertrouwen. Delta Electronics heeft een overeenkomst getekend met een belangrijke telecomprovider op de Nederlandse markt om alle UPS-systemen van de operator te leveren en te onderhouden.

Nederland heeft een van de meest ontwikkelde breedbandmarkten ter wereld. De platformoverschrijdende concurrentie is enorm. Onder de aangeboden producten vinden we hybride glasvezel-coax, DSL en een snelgroeiende glasvezelsector. Sommige telecomproviders hebben plannen om in de toekomst snelheden tot 1 GB/s aan te bieden. De mobiele sector wordt ook gekenmerkt door sterke concurrentie, vooral wat de prijs betreft. Hier zorgt LTE voor groei in een markt waar smartphones goed ingeburgerd zijn.

M2M stimuleert groei

Een belangrijke telecomoperator, actief op de Nederlandse markt met 1.900 medewerkers en meer dan 17 miljoen klanten, heeft onlangs Delta Electronics uitgekozen voor een uitgebreide service- en onderhoudsovereenkomst voor zijn installaties in Nederland. Delta is al sinds 1995 actief in Europa vanuit het hoofdkantoor in Hoofddorp. De wereldwijde leverancier van thermisch en vermogensbeheer spitst zich al sinds de oprichting in 1971 toe op efficiëntie. De consensus dat elke toename in efficiëntie bijdraagt om het broeikaseffect tegen te gaan, speelt een belangrijke rol binnen de identiteit van Delta.

Vooral in Nederland bestaat een aanzienlijk deel van de groei in mobiele communicatie uit machine-to-machine (M2M) toepassingen. In bepaalde sectoren, zoals de olie- en gasindustrie, is de bewaking van mobiele apparatuur bedrijfskritisch. Als het mobiele netwerk tijdelijk uitvalt, kan dit leiden tot economische verliezen, schade aan het milieu of zelfs veiligheidsrisico’s.

Correcte statistieken

Telecomproviders houden hun oog op tal van metingen die verder gaan dan de gebruikelijke criteria, zoals de gemiddelde tijd tussen storingen (MTBF), om ervoor te zorgen dat gebruikers positieve ervaringen hebben met hun services. Deze omvatten de gemiddelde reparatietijd (MTTR) en statistieken die een meer directe weergave zijn van de gebruikerservaring. Denk aan de impact van de gebruikersminuten (IUM). De gemiddelde beschikbare uptime en operationele beschikbaarheid, met inbegrip van alle verwachte downtime-oorzaken, waaronder onderhoud en reparaties, is eveneens van cruciaal belang.

Perceptie is alles

Gebruikers van telecomdiensten zijn echter niet bijzonder geïnteresseerd in hoe lang hun provider erover doet om een gateway te repareren die is uitgevallen als gevolg van een probleem met de stroomvoorziening. Voor hen is het belangrijk hoe ze de service ervaren, iets waar de industrie naar verwijst met de toepasselijke term quality of experience of QoE. QoE is een zeer subjectieve evaluatie, in tegenstelling tot de harde feiten waarop de quality of service (QoS) statistieken zijn gebaseerd.

Systeemupgrades die op de lange termijn de QoS-statistieken verbeteren, kunnen leiden tot onderbrekingen in de dienstverlening en ervoor zorgen dat de QoE op korte termijn afneemt. De relatie tussen QoS en QoE is bijzonder complex tussen bijvoorbeeld 5G-mobiele netwerken en videostreaming.

Concurrerende oplossingen

In een zeer concurrerende markt, zoals Nederland, is het belangrijk dat elk aspect van de telecomservice voorspelbaar, betrouwbaar en tegen de laagst mogelijke kosten verloopt.

Delta biedt een breed assortiment vermogensproducten voor de telecomindustrie, met inbegrip van vermogenssystemen voor binnen en buiten, gelijkrichters, omvormers en laders. Datacenters kunnen kiezen uit UPS-modellen van 1-kVA Amplon tot UPS-systemen van 500-kVA Ultron. Met de Modulon-serie van modulaire UPS-producten, biedt Delta zijn klanten een onbeperkte schaalbaarheid.

Om alles aan elkaar te koppelen, maximale efficiëntie en betrouwbaarheid van het datacenter te waarborgen, bewaakt de Delta InfraSuite Device Manager-oplossing alle aspecten van het datacenter. Daarnaast kent Delta ook lokale partnerschappen in de sector voor alle reparaties en onderhoud van hardware voor datacenters.

De perfecte match

Als fabrikant die bekend is met de geïnstalleerde apparatuur van zijn nieuwe klant, was Delta een voor de hand liggende keuze om de telecomprovider te voorzien van alle ononderbroken stroomtoevoer (UPS)-systemen in heel Nederland. De kennis van de bestaande apparatuur maakte het voor Delta mogelijk om samen met partner, B&A Services, de overeenkomst te sluiten. Delta’s jarenlange ervaring als UPS-fabrikant en aandacht voor duurzame oplossingen speelde ook een belangrijke rol in het besluitvormingsproces.

De telecomprovider kan nu vertrouwen op Delta’s uitgebreide portfolio van vermogensproducten voor telecommunicatie en datacenters, evenals zijn betrouwbare lokale service die wordt verzorgd door B&A Services. De nieuwe samenwerking zorgt nu al voor een aantal voorgestelde verbeteringen in de infrastructuur van de operator. Met een betrouwbare hardware- en serviceprovider van UPS-systemen, houdt niets deze operator tegen om nóg betere gebruikerservaringen te creëren in de zeer concurrerende Nederlandse markt.
Delta, van zijn kant, is verheugd om als klant zijn eerste grote telecomprovider in Nederland te verwelkomen – en is er ook zeker van dat dit niet de laatste zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.