Interxion Datacenters breidt stevig uit in Amsterdam

Interxion Holding NV gaat een nieuw datacenter bouwen in Amsterdam (‘AMS10’). Daarnaast krijgt het Interxion Science Park datacenter een uitbreiding (‘AMS9.2’). Ook heeft Interxion een nieuwe locatie aangekocht op de Amsterdam Schiphol campus voor verdere uitbreiding.

“De toenemende digitalisering zorgt ervoor dat de vraag naar datacenterdiensten en hoogwaardige connectiviteit blijft groeien, waarbij aspecten als bandbreedte, low latency en diversiteit van netwerkaanbieders van essentieel belang zijn. Wij zien die groei bij vrijwel al onze klanten, over de hele breedte van de markt. Om hieraan tegemoet te komen intensiveren we ons uitbreidingsprogramma in Amsterdam”, aldus Michel van den Assem, Managing Director van Interxion Nederland. “Onze klanten erkennen de ‘communities of interest’ die we met onze datacenters bieden en vertrouwen ons als datacenter provider voor de huisvesting van hun servers met bedrijfskritieke applicaties. Dit zien we terug in het aantal nieuwe opdrachten uit diverse marktsegmenten zoals connectiviteit, digitale media, cloudplatforms en enterprises.”

Tiende datacenter in Amsterdam

AMS10 wordt het tiende datacenter van Interxion in Amsterdam. Het gebouw zal worden gerealiseerd op het terrein direct naast het AMS8 datacenter, op de Amsterdam Schiphol campus. In totaal zal AMS10 circa 14.400 vierkante meter klantruimte en circa 26 megawatt aan beschikbaar klantvermogen gaan leveren.

Het gebouw zal worden opgeleverd in meerdere fasen. De eerste twee fasen van samen circa 6.800 m² klantruimte zullen volgens de planning in het derde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen. De investering in deze eerste twee fasen van AMS10 zal naar verwachting €128 miljoen bedragen.

AMS9

Het Interxion AMS9 datacenter op het Science Park wordt uitgebreid met 500 m² en 1 MW aan klantvermogen. De investeringsuitgaven voor deze uitbreiding (“AMS9.2”) zullen naar verwachting €8 miljoen bedragen. De opening van deze fase staat gepland voor het 4e kwartaal van 2018.

Grondaankoop

Daarnaast heeft Interxion op de Amsterdam Schiphol campus grond en een gebouw aangekocht voor toekomstige verdere uitbreiding. Daar kan, na AMS10, een datacenter van circa 6.000 m² worden gerealiseerd. De aankoopprijs van de grond en het gebouw bedroeg € 19 miljoen. De energie aansluiting die nodig zal zijn voor dit datacenter is ook gecontracteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.