NL-ix benoemt Aydin Yildiz als Chief Interconnection Officer

NL-ix, de pan-Europese Interconnect Exchange, kondigt de benoeming aan van Aydin Yildiz als haar nieuwe Chief Interconnection Officer. In zijn nieuwe rol, die het belang van interconnectie voor NL-ix onderstreept, wordt Yildiz verantwoordelijk voor netwerkarchitectuur, strategie, productmanagement, de ondersteuning van key-accounts en inkoop.

Bij het Duitse ECIX, waar hij Chief Operational Officer was, leidde Yildiz de operationele processen en strategieën en ondersteunde hij de uitbouw van de ECIX exchange in Frankfurt. Daarnaast realiseerde hij de broodnodige flexibiliteit en kosteneffectiviteit op de Duitse markt. Voordat hij bij ECIX kwam, richtte Yildiz netwerkdienstverlener Atrato op. Dat bedrijf groeide onder zijn leiding naar een aanwezigheid in 75 metro’s in 15 landen.

Aydin Yildiz en Jan Hoogenboom

“Interconnectie is al geruime onderdeel van het NL-ix DNA en wij zijn goed in staat om overal in Europa in te spelen op de behoefte aan interconnectiediensten. Ik ben er zeker van dat Aydin zal helpen deze unieke positie nog verder te versterken”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. “Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst met uitzonderlijk inzicht in de markt. Hij brengt daarnaast een enorme hoeveelheid peering- en interconnect-knowhow naar NL-ix. We zijn erg blij met zijn komst!”

“Samen met een uiterst getalenteerd team heb ik in mijn vorige functie veel energie gestoken in het opbouwen en positioneren van een sterke concurrent op de Duitse markt, waardoor een concurrerender marktaanbod tegen een eerlijkere prijs is gecreëerd,” stelt Yildiz. ” Nu ik deel uitmaak van NL-ix’s innovatieve, geografisch diverse en commercieel ontwikkelde organisatie, kijk ik ernaar uit om nog meer operationele innovaties te introduceren. Niet alleen in Frankfurt en Duitsland, maar in alle 15 markten waar NL- ix werkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.