Peter van Burgel is nieuwe CEO van AMS-IX

Peter van Burgel (47) is benoemd tot CEO van AMS-IX, de grootste internet exchange ter wereld. Van Burgel volgt Job Witteman op, die in oktober 2017 zijn functie neerlegde.

AMS-IXVan Burgel was eerder actief bij technologiedistributeur Westcon, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de digitale transformatie van het bedrijf. Bij AMS-IX gaat Van Burgel de vernieuwde strategie van de Internet Exchange in de praktijk brengen en zich inzetten voor het behouden van de leidende positie van AMS-IX.

Schat aan ervaring

“We zijn verheugd met de benoeming van Van Burgel, die een schat aan business en leiderschapservaring meebrengt. In zijn 20-jarige carrière in de IT-, telecom- en internetsector is hij de drijvende kracht geweest achter wereldwijde business transformatie-initiatieven die betrekking hadden op mensen, processen en technologie. Dit is precies wat AMS-IX nodig heeft in onze continu veranderende business omgeving. Zijn brede internationale ervaring zal AMS-IX helpen, aangezien 80% van onze klanten in het buitenland zijn gevestigd en we Internet Exchanges op 7 verschillende plekken ter wereld beheren”, aldus Sylvia LaPerrière, bestuursvoorzitter van AMS-IX.

Van Burgel: “Het is erg spannend toe te treden tot deze organisatie met een wereldwijde voetafdruk en indrukwekkende reputatie. Ik kijk ernaar uit samen te werken met het team en de ontwikkeling en uitbreiding van de sterke marktpositie van AMS-IX voort te zetten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.