Legrand, Minkels en Raritan kiezen voor specialistisch datacenterteam in de Benelux

Minkels, Raritan en beursgenoteerd moederbedrijf Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) hebben hun strategie de afgelopen jaren verder op elkaar afgestemd om de markt te voorzien van een complete en servicegerichte datacenterstrategie. In zowel Nederland als België nemen Legrand, Minkels en Raritan de volgende stap. Per land vormen deze entiteiten één datacenterteam – ‘Legrand Data Center Solutions’. Er is voor deze strategie gekozen om klanten te kunnen bedienen met een nog breder portfolio aan innovatieve datacenteroplossingen. In dit artikel licht Christiaan van Terheijden (CEO van Minkels en verantwoordelijk voor Legrand Data Center Solutions) deze nieuwe koers toe.

Legrand, Minkels en Raritan bieden al geruime tijd geïntegreerde oplossingen voor de datacentermarkt. Terwijl Minkels oplossingen levert op het gebied van IT-behuizingen en koeling, richt Raritan zich op power management en remote access en is Legrand specialist op het gebied van gebouwgebonden infrastructuur. Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels en verantwoordelijk voor Legrand Data Center Solutions, licht toe: “Om de klant nog gerichter en efficiënter van dienst te kunnen zijn, is besloten de samenwerking tussen de eerdergenoemde teams te intensiveren. Dit heeft per land geleid tot de samenstelling van een specialistisch team onder de naam ‘Legrand Data Center Solutions’. Samen vertegenwoordigen deze teams het complete datacenterportfolio in de Benelux.”

Positieve gevolgen

Deze integratie tussen Legrand, Minkels en Raritan heeft voor de klant positieve gevolgen; één aanspreekpunt met jarenlange kennis, wereldwijde ervaring en een afgestemd innovatief productportfolio voor ieder datacentervraagstuk. Van Terheijden: “Bij complexe projecten is de steun van een goed geïnformeerde, betrouwbare partner essentieel. Het Legrand Data Center Solutions-team biedt een breed scala aan duurzame en innovatieve datacenteroplossingen, ontworpen door specialisten. Zowel voor de infrastructuur – met oplossingen voor racks, containment, koeling en PDU’s – als ook UPS’en, netwerkbekabeling en kabelmanagement.”

Focus op de datacentermarkt

De dynamiek in de datacentermarkt vereist een businessmodel dat de snelle datacenterontwikkelingen en -innovaties ondersteunt. Met gespecialiseerde teams verwachten Legrand, Minkels en Raritan beter in de marktbehoefte te voorzien. “Focus is belangrijk”, vindt Van Terheijden. “De datacentermarkt ontwikkelt voortdurend, gedreven door innovatie en continue groei van data en applicaties. We willen dan ook vlot in kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Zo waren wij bijvoorbeeld al vroeg betrokken bij de ontwikkeling van micro datacenters. Dit soort innovaties zijn dankzij onze specialistische datacenterteams steeds sneller te realiseren.”

Over Legrand Data Center Solutions

Betrouwbare, efficiënte en schaalbare datacenterinfrastructuren – dat is wat het team van Legrand Data Center Solutions voor u creëert. Met de gezamenlijke oplossingen van Legrand, Minkels en Raritan profiteert u van maximale beschikbaarheid van uw mission-critical IT-infrastructuur. Dit team van lokale specialisten ontwerpt en realiseert innovatieve oplossingen, inclusief IT-behuizingen, koeling, stroom- en energievoorziening, netwerkbekabeling en toegangsbeheer om tegemoet te komen aan uw specifieke eisen. Legrand Data Center Solutions, uw wereldwijde partner voor innovatieve datacenterinfrastructuuroplossingen. Voor meer informatie: https://datacenter.legrand.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.