Facebook gaat nieuwe datacenter in Nebraska aandrijven met windenergie

Windenergie (bron: FreeImages.com/Steve Ralston

Facebook gaat zijn nieuwe datacenter in Papillion in de Amerikaanse staat Nebraska aandrijven met windenergie. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten van Omaha Public Power District en Tradewind Energy voor het afnemen van 200MW aan windenergie.

De energie is afkomstig uit het Rattlesnake Creek Wind Project van Tradewind, dat naar verwachting in totaal 320MW aan duurzame energie zal leveren. 200MW hiervan wordt dus afgenomen door Facebook. Het windmolenpark moet overigens – net als het datacenter van Facebook – nog worden gebouwd. Brice Barton, Vice President Development bij Tradewind, geeft tegenover Omaha World Herald aan dat de bouw van het park naar verwachting eind 2017 van start gaat. In het vierde kwartaal van 2018 moet de eerste energie worden opgewekt.

Facebook bouwt in Papillion een datacenter dat bestaat uit twee gebouwen met beide een oppervlakte van 41.800 vierkante meter. Daarnaast wordt een 6.500 vierkante meter kantoorruimte gerealiseerd op de locatie. De bouw van het datacenter neemt naar verwachting 18 maanden in beslag. De faciliteit moet in 2020 operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.