Siemon lanceert plug & play Base 8 fibre-systeem

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, breidt zijn serie Lighthouse glasvezelbekabelingsoplossingen uit met Base 8. Dit is een reeks plug & play-producten bestaande uit kabinetten, modules, adapters, kabelbundels en jumpers.

De huidige 40 Gbps (40GBASE-SR4) en 100 Gbps (100 GBASE-SR4) multimode glasvezel-toepassingen voor het met elkaar verbinden van switches in een datacenter maken gebruik van 8 optische vezels met 4 vezels voor het verzenden van data en vier voor het ontvangen van gegevens met een snelheid van 10 Gbps danwel 25 Gbps. Indien voor dit soort situaties gebruik gemaakt van MPO/MTP-oplossingen die beschikken over 12 vezels, dan wordt dus 33 procent van de optische vezels niet gebruikt. Hoewel in dit soort situaties conversiekabels of -modules kunnen worden toegepast om toch tot een volledige benutting van alle vezels te komen, veroorzaken dit soort oplossingen wel extra kosten en complexiteit. Bovendien zorgen conversiemodules voor extra dempingsverliezen, waardoor de glasvezelverbindingen veel minder flexibel kunnen worden toegepast.

Beschikbare vezels voor 100% benutten

Het nieuwe Base 8 plug & play-systeem van Siemon maakt een 100 procent benutting van de beschikbare vezels mogelijk, zonder dat hiervoor conversiekabels of -modules nodig zijn. Base 8 biedt daarmee een kant-en-klare oplossing die alle huidige en toekomstige toepassingen op basis van 8 vezels ondersteunt. Het Base 8-systeem omvat onder andere de high-density FCP3 glasvezel-racks. Ook beschikt het systeem over eenvoudig inklikbare Base 8-modules, die drie 8-vezel MTP’s dan wel 24 LC’s tellen om 10 Gbps-toepassingen mogelijk te maken. Tevens kunnen MTP-adapters worden gebruikt voor 40 Gbps- en 100 Gbps-applicaties. De serie omvat daarnaast Base 8 MTP-naar-MTP trunk-kabelbundels en jumpers voor backbone-aansluitingen en voor het aansluiten van netwerkapparatuur.

“Alle huidige en toekomstige toepassingen van glasvezel maken gebruik van een aantal vezels dat gedeeld kan worden door 2 dan wel 8. Dat geldt ook voor de 200 en 400 Gbps over multimode en singlemode die momenteel in ontwikkeling zijn”, vertelt Alberto Zucchinali, EMEA data centre solutions and services manager bij Siemon. “Dit betekent dat het Base 8 plug & play-systeem de meest eenvoudige en meest efficiënte migratie-optie vormt voor datacenters die willen kunnen doorgroeien naar de nu in aantocht zijnde 200 en 400 Gbps snelheden. Datacenters kunnen nu Base 8-modules en LC duplex-jumpers voor 10 Gbps gebruiken en deze in de toekomst op eenvoudige wijze vervangen door adapters en MTP-jumpers. Hierdoor is een probleemloze overgang mogelijk naar 40 of 100 Gbps en verder, terwijl men toch maximaal gebruik kan blijven maken van het aantal beschikbare vezels.”

Singlemode en multimode fibre

Siemon’s nieuwe Base 8 plug & play-systeem is beschikbaar in singlemode en in standaard en low-loss OM3/OM4 multimode fibre. Het systeem maakt gebruik van Siemon’s RazorCore-vezels met zeer kleine diameter waardoor de kabelbundels een zeer geringe diameter kennen en 2 mm MTP jumpers ondersteunen. Het systeem omvat ook Base 8 MTP-naar-LC hybride kabelbundels, die als alternatief kunnen dienen voor modules die 10 Gbps ondersteunen. Base 8 MTP-naar-LC BladePatch-bundels maken gebruik van het push-pull mechanisme van de BladePatch-connector, waardoor deze ook in kleine ruimtes toegepast kunnen worden.

Siemon_Base 8 fibre system

Base 8 van Siemon (bron: Siemon)

Lees ook
Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en1

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Netwerkinfrastructuren vormen de ruggengraat van moderne bedrijven en organisaties. Het effectief beheren van deze complexe systemen is van cruciaal belang om een soepele werking te garanderen. David Cuthbertson, een bekende expert op dit gebied, deelt vijf waardevolle tips om het beheren van netwerkinfrastructuren te vereenvoudigen, zelfs wanneer1

Digitalisering heeft steeds meer invloed op inrichting Nederland

Digitalisering heeft steeds meer invloed op inrichting Nederland

Dat digitalisering invloed heeft op de locaties waar economische activiteiten plaatsvinden, is natuurlijk al langer duidelijk. Jarenlang wilden datacenters dicht bij Amsterdam zijn in verband met de AMS-IX, terwijl al jaren medewerkers van menig bedrijf en overheidsorganisatie makkelijk vanuit de regio kunnen werken vanwege de uitstekende digitale1