Minkels integreert EXXFIRE brandblussysteem in MatrixCube

vooraanzicht-matrixcube-2

Leverancier van datacenterinfrastructuur Minkels, onderdeel van Legrand, ziet een toenemende wereldwijde vraag naar beveiligings- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de strengere eisen die gesteld worden aan datacenters. Gartner (2015 CIO Survey) en Forrester (Sizing the cloud security market) bevestigen deze trend. Minkels speelt in op de vraag uit de markt door een samenwerking aan te gaan met Hi-Safe en EXXFIRE, respectievelijk leverancier en producent van het EXXFIRE brandblussysteem.

De markt vraagt steeds meer om veiligheidsoplossingen voor datacenters. Daarom biedt Minkels nu een brandblussysteem aan als optie voor de MatrixCube. EXXFIRE levert branddetectie- en blussystemen voor schakel- en serverkasten. Het brandblussysteem van EXXFIRE beschermt IT-systemen tegen brand, zonder tijdens het blussen schade aan te brengen aan hardware. Het systeem is plug-and-play en onderhoudsarm.

Stikstofgas

Het brandblussysteem van EXXFIRE is zo ontworpen dat het een gesloten server rack als de MatrixCube kan beschermen, evenals de power distribution units. Het EXXFIRE systeem is voorzien van drie optische sensoren, waarmee rook kan worden gedetecteerd. Daarnaast maakt het systeem gebruik van een koelgasgenerator, wat een stikstofgas (N2) opslag technologie is ontwikkeld door TNO voor het European Space Agency-programma (ESA). Het benodigde stikstofgas wordt drukloos opgeslagen en komt zonder enig residu op kamertemperatuur vrij. Hierbij verandert het stikstof het de samenstelling van de lucht, waardoor het zuurstofgehalte daalt en brand in de kiem wordt gesmoord.

Liebe vult aan: “Uiteraard hebben we het systeem samen met Hi-Safe en EXXFIRE grondig getest. De positieve testresultaten geven ons veel vertrouwen in het systeem en in onze samenwerking.” Het brandblussysteem van EXXFIRE is per direct beschikbaar als optie voor de MatrixCube. Minkels presenteert op 15 november de MatrixCube – voorzien van het EXXFIRE systeem – op IT Room Infra.

Dossiers