Uw data in de wolken u met beide benen op de grond

Vrijwel alle IT-managers en CIO’s zijn er inmiddels van overtuigd dat de manier waarop Facebook, Netflix en Google hun datacenters hebben ingericht de enige manier is om aansluiting te houden met de snelheid van ontwikkeling in hun industrie. De enorme groei van virtualisatieplatformen als NSX van VMware laat zien hoe groot deze behoefte is.

IT-managers moeten een enorme flexibiliteit aan de dag leggen om de snelle ontwikkeling in hun branche het hoofd te bieden en de concurrentie voor te blijven. Dat kan alleen door een extreme vorm van automatisering en kostenbesparing, waarbij het datacenter vrijwel onzichtbaar wordt, en diensten met een paar klikken kunnen worden toegevoegd en on demand worden opgeschaald of gedownsized.

Data security is leading 

Net zoals in de afgelopen tien jaar de hardware van servers en opslag gevirtualiseerd is, zo zal in de komende jaren het gehele datacenter gevirtualiseerd worden. Tegelijkertijd moeten privacy officers en CSO’s een strakker veiligheidsbeleid implementeren. Dit proces kan niet – net als voorheen – achteraf worden toegevoegd, maar moet vanaf het begin strak geïntegreerd worden. Het enorme tekort aan security operations specialisten kan worden opgelost door de aandacht te richten op afwijkingen binnen een hoog geautomatiseerde omgeving.

Migratie is complex en kost tijd 

Vrijwel alle ondernemingen bevinden zich nu in de transitiefase waarin bedrijfskritische applicaties deels al naar de openbare of hybride cloud zijn gemigreerd. Men voelt aan dat het software defined datacenter een concept is dat netwerken en opslag overstijgt en een centrale regie mogelijk maakt. IT-verantwoordelijken voelen ook de noodzaak van een ‘zero trust’-veiligheidsarchitectuur. De segmentering, het beschermen van hun kroonjuwelen (data) en het streven naar een maximaal zichtbaarheid van alle verkeer vereisen een hyper geautomatiseerde structuur voor implementeren, testen, introduceren en onderhouden. Maar tegelijk moeten bestaande applicaties en infrastructuren nog worden onderhouden en zelfs uitgebreid, met ouderwetse servers, opslag en hardware. 

Hoe ‘cloud-ready’ bent u?

Om zicht – en antwoord – op deze belangrijke uitdagingen te krijgen hebben wij de Cloud Readiness Security Scan ontwikkeld, waar wij u graag gratis kennis mee laten maken. Deze scan geeft inzicht in de exacte verkeerspatronen van uw oost-west (intern) en noord-zuid (extern) dataverkeer tussen virtuele en externe servers en clouddiensten. Neem contact met ON2IT op via marketing@on2it.net of bel ons 088 – 22 66 200

Wilt u uw eigen cloud-readiness testen? Vraag dan hier de scan aan

ON2IT is specialist op het gebied van IT-security. Wij beveiligen data, applicaties en gebruikers slimmer. IT-security is onze specialisatie en passie.ON2IT biedt met zijn op Zero Trust gebaseerde security framework een – in de afgelopen tien jaar in de praktijk bewezen – architectuur voor een optimaal beveiligd Software Defined Data Center. Om dit te realiseren werken wij samen met leading parters zoals Palo Alto Networks, VMware, Brocade en Citrix. Ook zijn wij ISO27001 gecertificeerd. Dit toont aan dat ON2IT zorgvuldig omgaat met informatiebeveiliging, en haar maatregelen continu evalueert en verbetert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *