Siemens lanceert cloud systeem voor aansturing van HVAC

Siemens Building Technologies lanceert Synco IC, een cloud systeem voor het aansturen en monitoren van HVAC-installaties. Synco IC is het eerst gebouwautomatiseringssysteem gericht op kleine en middelgrote gebouwen, waar het eerder nog niet rendabel was om dergelijke systemen in te zetten.

Synco IC helpt beheerders overzicht te krijgen over de belangrijkste gegevens over hun HVAC-systemen. Zo kunnen beheerders direct zien welke units verbonden zijn met het gebouwbeheersysteem, eventuele foutmeldingen die optreden en de energie-efficiëntie van individuele HVAC-installaties bekijken. Indien blijkt dat één van de installaties niet energie-efficiënt opereert kan dit direct vanuit Synco IC worden aangepast.

siemens-synco-ic-ow772-webserver De cloud oplossing ondersteunt alle units die zijn uitgerust met Synco en Sigmagyr controllers, verbonden thermostaten en KNX apparaten. Het systeem is volgens Siemens eenvoudig te installeren. De OZW772 webserver wordt via de veldbus verbonden met de HVAC installatie, waarna uitsluitend nog een internetverbinding en stroomvoorziening nodig is. Het systeem kan vervolgens in gebruik worden genomen door online een gebruikersaccount aan te maken.

Dossiers