Blog Buitengewoon Beveiligd: Johan van den Wittenboer over je maakt maar één keer een eerste indruk

In het geval dat twee mensen elkaar ontmoeten, kan een ontmoeting cruciaal zijn en allesbepalend voor een verdere relatie. Voor gebouwen is dat eigenlijk ook zo. Veel architecten besteden dan ook de nodige aandacht aan de façade van het gebouw en als ze hun visitekaartje willen afgeven – en de ruimte dit toelaat – nemen ze ook een toegangspoort met bijpassend hekwerk op in het bestek.

In vroeger tijden werden toegangshekken en poorten voorzien van fraai gebeeldhouwde dieren die de kracht en macht van de eigenaar moesten laten zien, zodat ongenode gasten het wel uit hun hoofd lieten om in te breken. In feite ‘hier waak ik’ avant la lettre. Het beveiligen van uw eigendommen kan dus ook op een fraaie manier, zodat de eerste indruk van bezoeker een positieve zal zijn. Maar ja, er blijven helaas altijd figuren die binnen willen dringen terwijl dat niet de bedoeling is.

Mocht iemand toch kans hebben gezien om over het hek te komen, dan is het zaak dit zo snel als mogelijk te kunnen ontdekken. Want hoe eerder een poging tot inbraak wordt gedetecteerd, hoe groter de kans dat de inbreker wordt gepakt. Bovendien beperkt tijdige detectie inbraakschade aan uw eigendom. In onze ADVAT filosofie is dit dan ook de D van detecteren waarvoor Heras twee typen detectiesystemen levert, namelijk:

  • Systemen die geïntegreerd zijn in het hekwerk, zoals Electric Fence. Het systeem bestaat uit een raster van draden. Spanning op de draden zorgt voor detectie en effectieve afschrikking.
  • Systemen die voor of achter het hekwerk en dus rond de ‘terreingrens’ zijn geïnstalleerd. Hier kunnen tal van instrumenten ingezet worden om de inbreker te detecteren. Uiteenlopend van camerasystemen, ingegraven gronddetectiesystemen, dakdectectie-systemen tot en met infrarood- radarsystemen.

Binnen ons bedrijf merken we dat de vraag naar systemen die kunnen afschrikken is toegenomen maar dan wel in combinatie met fraai ogende hekwerken en poorten. Logisch, want het oog wil ook wat en een eerste indruk maak je maar één keer.

Johan van den Wittenboer is Product Development Manager bij Heras

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *