Blog Datacenter Efficiency Corner: Waarom het Hybride Rack Transfer Systeem zowel ATS- als STS-systemen overtreft

Waarom het Hybride Rack Transfer Systeem zowel ATS- als STS-systemen overtreft

Heel wat datacenterleveranciers verkopen transferswitches, die echter in de regel slechts tot twee categorieën behoren: relaisgebaseerde Automatic Transfer Switches (ATS), of Static Transfer Switches (STS) waarvan de werking berust op siliciumgestuurde gelijkrichters. Hoewel deze systemen effectief tussen stroombronnen kunnen schakelen, hebben beide ontwerpen inherente zwakke punten die zowel de prestaties als de betrouwbaarheid nadelig beïnvloeden – precies de twee gebieden waarop een hybride Rack Transfer Switch uitblinkt. Maar als u werkelijk wilt weten waarom de hybride Transfer Switch superieur is, heeft u eerst meer informatie nodig over de beperkingen van ATS- en STS-apparatuur.

ATS – Lange overdrachtstijd en vonkoverslag

De overdrachtstijd van een ATS-switch varieert tussen 10 en 16 ms en schakelen kost nog eens 4 tot 5 ms extra, zodat het door IT-apparatuur vereiste maximum van 20 ms vaak wordt overschreden en een potentiële bron van problemen wordt geschapen. Een ander nadeel is de neiging van de pool en het contact om samen te smelten ten gevolge van vonkoverslag – een van de belangrijkste relaisgerelateerde oorzaken van storingen in ATS-systemen. En omdat een ATS niet aangeeft dat er een relais vast zit en niet meer in staat is om tussen stroombronnen te schakelen, ontdekken datacenteroperators pas dat hun transferswitch defect is wanneer het al te laat is!

STS – Hoog energieverbruik en prijs

STS-systemen beschikken over uiterst snelle overdrachtstijden – normaal gesproken 4 tot 6 ms. Hier staat echter een flink nadeel tegenover: ze zijn vaak meer dan 5,5 keer zo duur als relaisgebaseerde switches! Een ander belangrijk nadeel is het aanzienlijk hogere energiegebruik vergeleken met relaisgebaseerde switches. Dit resulteert weer in een grotere warmteproductie, en u kunt zich dan ook gedwongen zien om extra energie- en koelvoorzieningen in te zetten waarvoor u wellicht onvoldoende capaciteit beschikbaar heeft.

Voordelen hybride rack transfer switches

Het is dus eenvoudig vast te stellen in welke opzichten ATS- en STS-systemen niet helemaal voldoen. Maar wat is nu de reden dat een hybride Rack Transfer Switch een beter alternatief is voor het energiebeheersysteem van uw datacenter? Kijk maar eens naar de volgende punten:

 • Een hybride Automatic Transfer Switch combineert elektromechanische relais en siliciumgestuurde gelijkrichters voor een hoge overdrachtsnelheid van 4 tot 8 ms, vrijwel identiek aan STS, maar dan voor een aanzienlijk lagere prijs.
 • Het hybride systeem bevat oversized relais en luchtspleten die bijna vijfeneenhalf keer zo groot zijn als de meeste relaisgebaseerde switches in de markt – hiermee komt een einde aan vonkvorming als oorzaak van overdrachtsstoringen.
 • Hybride systemen bieden verder bescherming tegen spanningspieken, de zekeringen zijn ter plaatse te verwisselen en na eventuele kortsluiting van een stroombron is Disaster Recovery mogelijk.
 • Ook zijn hybride systemen energiezuinig en produceren ze minder warmte, zodat tijdens installatie en gebruik met minder factoren rekening hoeft te worden gehouden.

Slimme combinatie

De Hybrid Transfer Switch combineert heel slim de eigenschappen van zowel elektromechanische relais als siliciumgestuurde geleiders om de positieve kenmerken van beide types te maximaliseren en de negatieve te minimaliseren, en krijgt u de prestaties en de betrouwbaarheid die de power chain van uw datacenter vereist.

Edwin de Boer
marketing.europe@raritan.com

email

One Response to Blog Datacenter Efficiency Corner: Waarom het Hybride Rack Transfer Systeem zowel ATS- als STS-systemen overtreft

 1. Redactie schreef:

  Heel wat datacenterleveranciers verkopen transferswitches, die in de regel tot een van de  twee categorieën behoren: relais gebaseerde Automatic Transfer Switches (ATS), of Static Transfer Switches (STS) waarvan de werking berust op silicium gestuurde gelijkrichters. Hoewel deze systemen effectief tussen stroombronnen kunnen schakelen, hebben beide ontwerpen zwakke punten die zowel de prestaties als de betrouwbaarheid nadelig beïnvloeden
  De Hybrid Transfer Switch van Raritan combineert heel slim de eigenschappen van zowel elektromechanische relais als silicium gestuurde geleiders om de positieve kenmerken van beide types te maximaliseren en de negatieve te minimaliseren, en krijgt u de prestaties en de betrouwbaarheid die de power chain van uw datacenter vereist.
   
  Transfer Switches
  Lees meer..


  Vorige


  Volgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *