Blog Datacenter Efficiency Corner: Vier manieren waarop intelligente PDU’s u geld kunnen helpen besparen

Het gebruik van intelligente PDU’s heeft de afgelopen paar jaar een exponentiële groei doorgemaakt.

Toch is nog niet iedereen zich bewust van de voordelen die deze ‘slimme’ power distribution units bieden. We hebben daarom een paar kostenbesparende voordelen voor u op een rijtje gezet.

1. Gebruik stroommeting om ‘spookservers’ te vinden. In een onderzoek van SUN wordt geschat dat 8 tot 10% van alle servers ‘spookservers’ zijn (onbelast draaiende servers). Een intelligente PDU welke stroom op outletniveau meet, kan u helpen bij het vinden van deze servers. Verjaag de spoken en bespaar echt geld.

2. Nu u toch bezig bent, kunt u dezelfde gegevens gebruiken om oudere, minder efficiënte servers op te zoeken. Vervangen van oudere servers door nieuwe, energie-efficiënte modellen reduceert het betreffende energiegebruik met 25%.

3. Plaats tegelijk met uw intelligente PDU wat slimme sensors om erachter te komen waar u uw datacenter te sterk koelt. Omgevingssensors meten voortdurend de omgevingstemperatuur en waarschuwen u bij overschrijding van door de gebruiker in te stellen drempelwaarden voor hoog (te warm) en laag (te koud). Maak gebruik van de ASHRAE-standaards en verhoog veilig de temperaturen om geen energie en geld te verspillen aan te sterke koeling.

4. Baseer uw beslissingen voor capaciteitsplanning en provisionering op real-time gegevens. Intelligente PDU’s verzamelen de gegevens waarmee u de werkelijke energiecapaciteit van uw datacenter zichtbaar kunt maken.

Tenslotte, lees hier verder hoe Cisco met haar Global Lab Energy Management programma hard op weg is om jaarlijks ruim 9 miljoen dollar (€6,5 miljoen) te besparen. Cisco Case Study

 

email

One Response to Blog Datacenter Efficiency Corner: Vier manieren waarop intelligente PDU’s u geld kunnen helpen besparen

  1. Martin Vlot schreef:

    Mee eens. Structureel inzicht in energieverbruik in detail, geeft mogelijkheden voor planmatige kostenbesparing en verlaging van ongeplande downtime van servers. Electronics & Telematics uit Rijswijk helpt u graag verder met een passend maatwerk advies en oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *