Siemon introduceert 2mm-MTP-glasvezeljumpers

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert twaalfvoudige-fibre MTP-glasvezeljumpers met een kabel diameter van 2 mm. Deze nemen minder kabelgootruimte in beslag en verbeteren zowel de luchtstroming als toegankelijkheid in high density patchinggebieden.

De nieuwe jumpers, die MPO/MTP-backbonetrunkbekabeling koppelen aan actieve apparatuur in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties, verenigen het compacte ontwerp van de MTP-connector en de kleinere 2mm-RazorCore kabel van Siemon. 2mm-MTP-jumpers zijn leverbaar in zowel B- als C-polariteit voor flexibel gebruik met diverse MTP-backbonetrunks en -configuraties.

Siemon_2mm-MTP-glasvezeljumpers

Belang van bereikbaarheid en luchtstroming

"De bereikbaarheid van glasvezelverbindingen en de luchtstroming rond actieve apparatuur zijn tegenwoordig enorm belangrijk in high-density glasvezelpatchinggebieden", stelt Nicolas Roussel, Technical Manager Central Europe bij Siemon. "Onze nieuwe 2mm-MTP-jumpers leveren de uitzonderlijke low-loss prestaties die onze klanten van ons verwachten. Tegelijkertijd bieden we ze een kleinere diameter voor verbeterde luchtstroming, toegankelijkheid, routering en ruimtebesparing in de krappere glasvezelpatchingomgevingen van tegenwoordig."

De nieuwe 2mm-MTP-jumpers maken deel uit van de LightHouse glasvezelbekabelingsoplossingen van Siemon en zijn leverbaar met zowel mannelijke als vrouwelijke connectiviteit. Dit vergemakkelijkt de migratie van 10Gb/s-kanalen op basis van MPO/MTP-cassettes, die gebruikmaken van vrouwelijk naar vrouwelijk trunkingsystemen, naar 40/100Gb/s-applicaties, die doorgaans werken met mannelijk naar mannelijk trunkingsystemen.

Insertion loss van 0,2 dB

De jumpers zijn leverbaar in OM3 en OM4 multimode glasvezeltypen en plenum-, riser- en LS0H-versies (Low Smoke Zero Halogen). De low-loss jumpers hebben een insertion loss van slechts 0,2 dB voor hogere prestaties en verbeterde flexibiliteit in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties. De 2mm-MTP-jumpers kunnen worden ingezet met RIC-, LightStackTM- en FCP3-glasvezelbehuizingen.

Meer over
Lees ook
Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Global technology provider Arrow Electronics heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Rackmount.IT.

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit breidt het RapidID-systeem uit om netwerkbekabeling nog sneller digitaal te kunnen documenteren. Met het RapidID Network Mapping System van Panduit kunnen bedrijven tot 50% aan tijd en kosten besparen bij het documenteren van patchkabels. Netwerktechnici en installateurs kunnen voortaan gebruikmaken van vooraf gelabelde patchkabels en de R1

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit heeft het aanbod van netwerkkasten uitgebreid met de introductie van de FlexFusion XGL-kasten. Deze nieuwe 19” kasten voor netwerk- en serverapparatuur bieden een maximale capaciteit voor het beheer van hoge kabeldichtheid in datacenters, bedrijfsnetwerken of colocatie-omgevingen.