Siemon introduceert 2mm-MTP-glasvezeljumpers

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert twaalfvoudige-fibre MTP-glasvezeljumpers met een kabel diameter van 2 mm. Deze nemen minder kabelgootruimte in beslag en verbeteren zowel de luchtstroming als toegankelijkheid in high density patchinggebieden.

De nieuwe jumpers, die MPO/MTP-backbonetrunkbekabeling koppelen aan actieve apparatuur in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties, verenigen het compacte ontwerp van de MTP-connector en de kleinere 2mm-RazorCore kabel van Siemon. 2mm-MTP-jumpers zijn leverbaar in zowel B- als C-polariteit voor flexibel gebruik met diverse MTP-backbonetrunks en -configuraties.

Siemon_2mm-MTP-glasvezeljumpers

Belang van bereikbaarheid en luchtstroming

"De bereikbaarheid van glasvezelverbindingen en de luchtstroming rond actieve apparatuur zijn tegenwoordig enorm belangrijk in high-density glasvezelpatchinggebieden", stelt Nicolas Roussel, Technical Manager Central Europe bij Siemon. "Onze nieuwe 2mm-MTP-jumpers leveren de uitzonderlijke low-loss prestaties die onze klanten van ons verwachten. Tegelijkertijd bieden we ze een kleinere diameter voor verbeterde luchtstroming, toegankelijkheid, routering en ruimtebesparing in de krappere glasvezelpatchingomgevingen van tegenwoordig."

De nieuwe 2mm-MTP-jumpers maken deel uit van de LightHouse glasvezelbekabelingsoplossingen van Siemon en zijn leverbaar met zowel mannelijke als vrouwelijke connectiviteit. Dit vergemakkelijkt de migratie van 10Gb/s-kanalen op basis van MPO/MTP-cassettes, die gebruikmaken van vrouwelijk naar vrouwelijk trunkingsystemen, naar 40/100Gb/s-applicaties, die doorgaans werken met mannelijk naar mannelijk trunkingsystemen.

Insertion loss van 0,2 dB

De jumpers zijn leverbaar in OM3 en OM4 multimode glasvezeltypen en plenum-, riser- en LS0H-versies (Low Smoke Zero Halogen). De low-loss jumpers hebben een insertion loss van slechts 0,2 dB voor hogere prestaties en verbeterde flexibiliteit in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties. De 2mm-MTP-jumpers kunnen worden ingezet met RIC-, LightStackTM- en FCP3-glasvezelbehuizingen.

Meer over
Lees ook
Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Vandaag de dag is de vraag naar betrouwbare en schaalbare glasvezelinfrastructuur van cruciaal belang. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden wij YellowDuct®, het ultieme systeem dat speciaal is ontworpen om te voorzien in al jouw glasvezelkabelbeheerbehoeften.

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg ka1

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.