Siemon introduceert 2mm-MTP-glasvezeljumpers

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert twaalfvoudige-fibre MTP-glasvezeljumpers met een kabel diameter van 2 mm. Deze nemen minder kabelgootruimte in beslag en verbeteren zowel de luchtstroming als toegankelijkheid in high density patchinggebieden.

De nieuwe jumpers, die MPO/MTP-backbonetrunkbekabeling koppelen aan actieve apparatuur in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties, verenigen het compacte ontwerp van de MTP-connector en de kleinere 2mm-RazorCore kabel van Siemon. 2mm-MTP-jumpers zijn leverbaar in zowel B- als C-polariteit voor flexibel gebruik met diverse MTP-backbonetrunks en -configuraties.

Siemon_2mm-MTP-glasvezeljumpers

Belang van bereikbaarheid en luchtstroming

"De bereikbaarheid van glasvezelverbindingen en de luchtstroming rond actieve apparatuur zijn tegenwoordig enorm belangrijk in high-density glasvezelpatchinggebieden", stelt Nicolas Roussel, Technical Manager Central Europe bij Siemon. "Onze nieuwe 2mm-MTP-jumpers leveren de uitzonderlijke low-loss prestaties die onze klanten van ons verwachten. Tegelijkertijd bieden we ze een kleinere diameter voor verbeterde luchtstroming, toegankelijkheid, routering en ruimtebesparing in de krappere glasvezelpatchingomgevingen van tegenwoordig."

De nieuwe 2mm-MTP-jumpers maken deel uit van de LightHouse glasvezelbekabelingsoplossingen van Siemon en zijn leverbaar met zowel mannelijke als vrouwelijke connectiviteit. Dit vergemakkelijkt de migratie van 10Gb/s-kanalen op basis van MPO/MTP-cassettes, die gebruikmaken van vrouwelijk naar vrouwelijk trunkingsystemen, naar 40/100Gb/s-applicaties, die doorgaans werken met mannelijk naar mannelijk trunkingsystemen.

Insertion loss van 0,2 dB

De jumpers zijn leverbaar in OM3 en OM4 multimode glasvezeltypen en plenum-, riser- en LS0H-versies (Low Smoke Zero Halogen). De low-loss jumpers hebben een insertion loss van slechts 0,2 dB voor hogere prestaties en verbeterde flexibiliteit in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties. De 2mm-MTP-jumpers kunnen worden ingezet met RIC-, LightStackTM- en FCP3-glasvezelbehuizingen.

Meer over
Lees ook
Siemon lanceert RouteIT-kabelmanagers voor high-density bekabelingssystemen

Siemon lanceert RouteIT-kabelmanagers voor high-density bekabelingssystemen

Siemon introduceert RouteIT, een nieuw verticaal en horizontaal kabelmanagementsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor hight-density bekabelingssystemen voor bedrijven en datacenters. Met RouteIT-kabelmanagers beschikken datacenters over een systeem waarmee zowel horizontale bekabeling als patchkabels gemakkelijk kunnen worden gerouteerd en besche1

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels voor gebruik in datacenters. De HARTING patchkabels zijn speciaal ontworpen voor multiport-switches en compacte industriële apparaten. De connector van de patchkabels beschikt over de speciale Dualboot-technologie. Deze technologie zorgt voor een optimale trekontlasting en beschermt de vergrendeli1