PreCONNECT OCTO van Rosenberger OSI maakt cassettes overbodig en beperkt insertion loss

Rosenberger OSI introduceert PreCONNECT OCTO. Met deze vernieuwde bekabelingsoplossing worden cassettes overbodig en wordt de insertion loss (signaalverlies) flink beperkt.

rosenberger-preconnect-octo Ab Vingerling van Rosenberger OSI legt uit dat cassettes al langer een hindernis vormden bij de bekabeling van datacenters. Zo zorgen cassettes voor meer connectiepunten, en daarmee een hoeger signaalverlies. MetPreCONNECT OCTO wordt dit probleem opgelost.

Voordelen

PreConnect OCTO biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele datacenterbekabling:

  • Een ontwerp gebaseerd op 8 fibers dat het mogelijk maakt kostenbesparingen te realiseren en signaalverlies te minimaliseren
  • Een reductie in het aantal connecties zorgt voor een reductie in signaalverlies en verlagen de aanschafkosten
  • Geoptimaliseerd voor SR4

Met de oplossing van Rosenberger OSI zijn nog maar 8 in plaats van 12 fibers per SR4 transmissie bekabeling nodig voor datastromen die gebruik maken van Parallel Optics protocollen 40/100GBASE-SR4 en GFC 4x16/4x32. Door gebruik te maken van de MTP/MPO connector is het niet langer nodig om MTP/MPO cassette modules te installeren in 19” panelen. Doordat deze cassettes niet langer nodig zijn en een lager aantal fibers per kabel mogelijk is, wordt het signaalverlies in Parallel Optics kanalen verminderd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Global technology provider Arrow Electronics heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Rackmount.IT.

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit breidt het RapidID-systeem uit om netwerkbekabeling nog sneller digitaal te kunnen documenteren. Met het RapidID Network Mapping System van Panduit kunnen bedrijven tot 50% aan tijd en kosten besparen bij het documenteren van patchkabels. Netwerktechnici en installateurs kunnen voortaan gebruikmaken van vooraf gelabelde patchkabels en de R1

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit heeft het aanbod van netwerkkasten uitgebreid met de introductie van de FlexFusion XGL-kasten. Deze nieuwe 19” kasten voor netwerk- en serverapparatuur bieden een maximale capaciteit voor het beheer van hoge kabeldichtheid in datacenters, bedrijfsnetwerken of colocatie-omgevingen.