PreCONNECT OCTO van Rosenberger OSI maakt cassettes overbodig en beperkt insertion loss

Rosenberger OSI introduceert PreCONNECT OCTO. Met deze vernieuwde bekabelingsoplossing worden cassettes overbodig en wordt de insertion loss (signaalverlies) flink beperkt.

rosenberger-preconnect-octo Ab Vingerling van Rosenberger OSI legt uit dat cassettes al langer een hindernis vormden bij de bekabeling van datacenters. Zo zorgen cassettes voor meer connectiepunten, en daarmee een hoeger signaalverlies. MetPreCONNECT OCTO wordt dit probleem opgelost.

Voordelen

PreConnect OCTO biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele datacenterbekabling:

  • Een ontwerp gebaseerd op 8 fibers dat het mogelijk maakt kostenbesparingen te realiseren en signaalverlies te minimaliseren
  • Een reductie in het aantal connecties zorgt voor een reductie in signaalverlies en verlagen de aanschafkosten
  • Geoptimaliseerd voor SR4

Met de oplossing van Rosenberger OSI zijn nog maar 8 in plaats van 12 fibers per SR4 transmissie bekabeling nodig voor datastromen die gebruik maken van Parallel Optics protocollen 40/100GBASE-SR4 en GFC 4x16/4x32. Door gebruik te maken van de MTP/MPO connector is het niet langer nodig om MTP/MPO cassette modules te installeren in 19” panelen. Doordat deze cassettes niet langer nodig zijn en een lager aantal fibers per kabel mogelijk is, wordt het signaalverlies in Parallel Optics kanalen verminderd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Elektro Internationaal leverancier voor datacentersector en keyplayer in de energietransitie

Elektro Internationaal leverancier voor datacentersector en keyplayer in de energietransitie

Elektro Internationaal uit Woerden is een bekende naam in de datacentersector. De onafhankelijke specialist voor energiedistributiesystemen is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een leverancier van formaat, in Nederland én in Europa. John Mooij, commercieel directeur en Vincent Bogaard, projectleider datacenters, spraken met Datacenterwo1

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Praten over datacenters doet Alastair Waite graag. Want al snel in het gesprek benoemt hij nog een vijfde trend die hij wil noemen: sustainability. “Vergroening en economie versterken elkaar inmiddels. In tegenstelling tot enkele jaren terug zien we dat kiezen voor duurzame(re) producten nu ook financieel gunstig uitpakt.”