PreCONNECT OCTO van Rosenberger OSI maakt cassettes overbodig en beperkt insertion loss

Rosenberger OSI introduceert PreCONNECT OCTO. Met deze vernieuwde bekabelingsoplossing worden cassettes overbodig en wordt de insertion loss (signaalverlies) flink beperkt.

rosenberger-preconnect-octo Ab Vingerling van Rosenberger OSI legt uit dat cassettes al langer een hindernis vormden bij de bekabeling van datacenters. Zo zorgen cassettes voor meer connectiepunten, en daarmee een hoeger signaalverlies. MetPreCONNECT OCTO wordt dit probleem opgelost.

Voordelen

PreConnect OCTO biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele datacenterbekabling:

  • Een ontwerp gebaseerd op 8 fibers dat het mogelijk maakt kostenbesparingen te realiseren en signaalverlies te minimaliseren
  • Een reductie in het aantal connecties zorgt voor een reductie in signaalverlies en verlagen de aanschafkosten
  • Geoptimaliseerd voor SR4

Met de oplossing van Rosenberger OSI zijn nog maar 8 in plaats van 12 fibers per SR4 transmissie bekabeling nodig voor datastromen die gebruik maken van Parallel Optics protocollen 40/100GBASE-SR4 en GFC 4x16/4x32. Door gebruik te maken van de MTP/MPO connector is het niet langer nodig om MTP/MPO cassette modules te installeren in 19” panelen. Doordat deze cassettes niet langer nodig zijn en een lager aantal fibers per kabel mogelijk is, wordt het signaalverlies in Parallel Optics kanalen verminderd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Patchmanager is overgenomen door Main Capital. De financier verwerft de meerderheid in Patchmanager. De Amsterdamse firma levert software voor het beheren van de fysieke infrastructuur in datacenters.

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Als het gaat om het geleiden en beschermen van kabels, flexibele leidingen en slangen, staat Defem bekend als het sterkste systeem op de markt. De uitzonderlijke kwaliteit en het robuuste ontwerp maken het dé keuze voor kabelmanagement in datacenters en serverruimtes.