Vraag naar rack PDU’s groeit

datacenter2

De vraag naar rack Power Distribution Units (rack PDU’s) groeit de komende jaren. De markt voor rack PDU’s laat naar verwachting tussen 2016 en 2020 een samengestelde jaarlijkse groei van 10,14% zien.

Dit meldt Research and Markets. Het onderzoeksbureau stelt dat vooral de groeiende vraag naar datacenters wereldwijd de vraag naar rack PDU’s aandrijft. Zo zien cloud service providers de vraag naar cloud diensten groeien, wat de bedrijven stimuleert nieuwe datacenters te bouwen en bestaande faciliteiten te renoveren.

Belangrijkste spelers

De belangrijkste spelers op de markt van rack PDU’s zijn volgens het onderzoeksbureau:

  • CyberPower Systems
  • Eaton
  • Emerson Network Power
  • Raritan
  • Schneider Electric (APC)
  • Server Technology
  • Tripp Lite

Het onderzoeksbureau ziet ook de vraag naar datacenter containers groeien. In veel gevallen zijn deze containers modulair en kunnen eenvoudig worden gecombineerd om de capaciteit van een datacenter op te schalen. Dit geeft bedrijven de vrijheid naar mate de vraag naar capaciteit groeit deze snel uit te breiden door nieuwe containers te (laten) installeren. Met het oog op deze flexibiliteit kiezen veel grootzakelijke bedrijven er volgens Research and Markets voor meerdere datacenter containers te combineren tot één groot datacenter.

Dossiers
Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.