Vraag naar rack PDU’s groeit

datacenter2

De vraag naar rack Power Distribution Units (rack PDU’s) groeit de komende jaren. De markt voor rack PDU’s laat naar verwachting tussen 2016 en 2020 een samengestelde jaarlijkse groei van 10,14% zien.

Dit meldt Research and Markets. Het onderzoeksbureau stelt dat vooral de groeiende vraag naar datacenters wereldwijd de vraag naar rack PDU’s aandrijft. Zo zien cloud service providers de vraag naar cloud diensten groeien, wat de bedrijven stimuleert nieuwe datacenters te bouwen en bestaande faciliteiten te renoveren.

Belangrijkste spelers

De belangrijkste spelers op de markt van rack PDU’s zijn volgens het onderzoeksbureau:

  • CyberPower Systems
  • Eaton
  • Emerson Network Power
  • Raritan
  • Schneider Electric (APC)
  • Server Technology
  • Tripp Lite

Het onderzoeksbureau ziet ook de vraag naar datacenter containers groeien. In veel gevallen zijn deze containers modulair en kunnen eenvoudig worden gecombineerd om de capaciteit van een datacenter op te schalen. Dit geeft bedrijven de vrijheid naar mate de vraag naar capaciteit groeit deze snel uit te breiden door nieuwe containers te (laten) installeren. Met het oog op deze flexibiliteit kiezen veel grootzakelijke bedrijven er volgens Research and Markets voor meerdere datacenter containers te combineren tot één groot datacenter.

Dossiers
Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.