The Datacenter Group wil Delfts datacenter energieneutraal maken

e-deal-delft-the-datacenter-group

The Datacenter Group maakt bekend haar datacenter in Delft energieneutraal te maken. Het bedrijf wil intelligente energiesystemen in zijn datacenter gaan implementeren en inzetten op de realisatie van energiebesparingen en duurzame productie van energie.

Siemon van den Berg, algemeen directeur van The Datacenter Group, heeft hiervoor een zogeheten e-Deal van de gemeente Delft ondertekend. Hiermee spreekt het bedrijf af dat het datacenter zich gaat inspannen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Ook heeft Van den Berg op verzoek van de gemeente Delft een presentatie gehouden over het duurzame karakter van het datacenter.

De projecten waar The Datacenter Group bij betrokken is onder andere het Zero-Emissions-Technopolis project. The Datacenter Group heeft voor dit initiatief de handen ineengeslagen met onder andere Exact, 3M en de TU Delft om van het Technopolisterrein – waar al deze bedrijven gevestigd zijn - het duurzaamste technologiepark van Nederland te maken.

Dossiers
Meer over
Lees ook
LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

ABN Amro: generatieve AI kan helpen bij verduurzamen

ABN Amro: generatieve AI kan helpen bij verduurzamen

Generatieve AI, een technologie die met behulp van machine learning algoritmes nieuwe content kan creëren, speelt een steeds grotere rol in de transitie naar duurzaamheid. Dit komt naar voren in een recent rapport van ABN AMRO, waarin de veelzijdige toepassingen en de impact van deze technologie op het gebied van duurzaamheid worden belicht.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1