The Datacenter Group wil Delfts datacenter energieneutraal maken

e-deal-delft-the-datacenter-group

The Datacenter Group maakt bekend haar datacenter in Delft energieneutraal te maken. Het bedrijf wil intelligente energiesystemen in zijn datacenter gaan implementeren en inzetten op de realisatie van energiebesparingen en duurzame productie van energie.

Siemon van den Berg, algemeen directeur van The Datacenter Group, heeft hiervoor een zogeheten e-Deal van de gemeente Delft ondertekend. Hiermee spreekt het bedrijf af dat het datacenter zich gaat inspannen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Ook heeft Van den Berg op verzoek van de gemeente Delft een presentatie gehouden over het duurzame karakter van het datacenter.

De projecten waar The Datacenter Group bij betrokken is onder andere het Zero-Emissions-Technopolis project. The Datacenter Group heeft voor dit initiatief de handen ineengeslagen met onder andere Exact, 3M en de TU Delft om van het Technopolisterrein – waar al deze bedrijven gevestigd zijn - het duurzaamste technologiepark van Nederland te maken.

Dossiers
Meer over
Lees ook
NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Vaire Computing is een Britse startup die zich richt top een trend die ook wel 'reversible computing’ wordt genoemd. Dit concept kan leiden tot logische schakelingen (processoren en andere IC’s) die vrijwel geen energie verbruiken.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.