Romonet brengt impact van locatie en ontwerp op datacenterprestaties in kaart

Romonet lanceert de Site Analysis Tool (SAT). Deze tool brengt de impact van de locatie en het ontwerp van een datacenter op de prestaties van een datacenter in kaart.

De tool helpt het energieverbruik, de Power Usage Effectiveness (PUE), energiekosten en CO2-prestaties van een datacenter in kaart te brengen, afhankelijk van de locatie waar een datacenter is gevestigd. In totaal is data over 69 locatie in de Verenigde Staten en 22 locaties in Europa, waaronder Nederland, opgenomen in de tool. De komende tijd wil Romonet meer locaties toevoegen aan de tool.

Opties vergelijken

Gebruikers kunnen in een tool een bepaalde locatie kiezen en vervolgens bekijken hoe de verschillende soorten koeling op deze locatie presteert. Gebruikers kunnen echter ook een bepaalde soort koeling selecteren, en vervolgens bekijken hoe deze presteert in de verschillende geografische locaties waarover de tool informatie bevat. Het is ook mogelijk de IT-load van het te bouwen datacenter op te geven, waarna dit wordt meegenomen in de berekening.

De tool is gratis beschikbaar en te vinden op de website van Romonet.

Dossiers
Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-arm van Amazon, heeft een interessante stap gezet in het beheren van haar datacenters door gebruik te maken van gerecycled water. Dit soort water staat ook wel bekend als behandeld afvalwater. Het wordt gebruikt voor het koelen van servers.