R&M introduceert dunste STP kabel ter wereld

Het Zwitserse Reichle & De-Massari lanceert de dunste Shielded Twisted Pair (STP) koperen trunk kabel ter wereld. De nieuwe ThinCompact Cat.6A kabel is 70% dunner dan standaard STP kabels.

De ThinCompact Cat.6A kabel is een pre-terminated koperen kabel met een diameter van 13,9 millimeter. Desondanks stelt R&M dat de kabel niet inlevert op kwaliteit van de afscherming. De kabel is daarnaast 50% lichter dan standaard STP kabels.

De kabel kan door R&M tot 60 meter in iedere gewenste lengte worden geleverd. Daarnaast zijn verschillende configuraties van de ThinCompact Cat.6A kabel beschikbaar. Optioneel kan de kabel worden geleverd in een ‘Low Smoke Zero Halogen’ versie. Deze versie vermindert de hoeveelheid schadelijke gassen die vrijkomen indien de kabel vlam vat.

Meer over
Lees ook
Authentic Vision ontwikkelt systeem om ‘counterfeit’ bekabeling te voorkomen

Authentic Vision ontwikkelt systeem om ‘counterfeit’ bekabeling te voorkomen

Authentic Vision heeft een systeem ontwikkeld waarmee distributeurs en datacenters kunnen vaststellen over geleverde bekabeling daadwerkelijk afkomstig is van de fabrikant waarvan zij deze producten hebben gekocht. De technologie wordt inmiddels ook in de datacenterwereld toegepast.

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit heeft een serie kabelbinders geïntroduceerd die bestand is tegen ruwe gebruiksomgevingen en uv-straling. De nieuwe PLT-6120 kabelbinders zijn gemaakt van veerkrachtig polyamide 612 met een gegarandeerde levensduur van 20 jaar.

Netwerkontwerp voor Greenfield Data Centers

Netwerkontwerp voor Greenfield Data Centers

In de afgelopen jaren heeft de economische volatiliteit nauwelijks vertragende invloed invloed gehad op de toenemende vraag naar ondersteuning van de digitale infrastructuur. Waar tijdens de pandemie nog een vertraging in de bouw van nieuwe datacenters zichtbaar was, gaven 2021 en het begin van 2022 een beeld van een stevig toenemende behoefte aan1