R&M introduceert dunste STP kabel ter wereld

Het Zwitserse Reichle & De-Massari lanceert de dunste Shielded Twisted Pair (STP) koperen trunk kabel ter wereld. De nieuwe ThinCompact Cat.6A kabel is 70% dunner dan standaard STP kabels.

De ThinCompact Cat.6A kabel is een pre-terminated koperen kabel met een diameter van 13,9 millimeter. Desondanks stelt R&M dat de kabel niet inlevert op kwaliteit van de afscherming. De kabel is daarnaast 50% lichter dan standaard STP kabels.

De kabel kan door R&M tot 60 meter in iedere gewenste lengte worden geleverd. Daarnaast zijn verschillende configuraties van de ThinCompact Cat.6A kabel beschikbaar. Optioneel kan de kabel worden geleverd in een ‘Low Smoke Zero Halogen’ versie. Deze versie vermindert de hoeveelheid schadelijke gassen die vrijkomen indien de kabel vlam vat.

Meer over
Lees ook
Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Patchmanager is overgenomen door Main Capital. De financier verwerft de meerderheid in Patchmanager. De Amsterdamse firma levert software voor het beheren van de fysieke infrastructuur in datacenters.

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Als het gaat om het geleiden en beschermen van kabels, flexibele leidingen en slangen, staat Defem bekend als het sterkste systeem op de markt. De uitzonderlijke kwaliteit en het robuuste ontwerp maken het dé keuze voor kabelmanagement in datacenters en serverruimtes.