RLE Technologies neemt Triad Floors over

RLE Technologies, leverancier van web-gebaseerde monitoringoplossingen en lekdetectiesystemen voor missiekritieke faciliteiten, neemt Triad Floors over van NxGen. Triad Floors is een Amerikaanse fabrikant van verhoogde vloeren en hot/cold aisle containment oplossingen voor datacenters.

Met de overname van Triad Floors wil RLE Technologies haar portfolio diverser maken en meer oplossingen leveren voor datacenters en andere missiekritieke faciliteiten. Zo voegt RLE Technologies de verhoogde vloeren van Triad Floors toe aan haar portfolio, evenals oplossingen die helpen de koeling en luchtstromen in een datacenter te verbeteren.

River Cooling System

Daarnaast krijgt het bedrijf River Cooling System in handen. Dit koelsysteem maakt gebruik van speciaal geprepareerde geperforeerde vloertegels die koele lucht efficiënter door het datacenter verspreiden dan traditionele geperforeerde vloertegels. Deze tegels worden door het bedrijf Inter-Connected Cooling Efficiency (ICE) tegels genoemd. Triad Floors stelt dat de energiekosten van datacenterkoeling hierdoor met 40% kan worden verlaagd.

Zowel Triad Floors als RLE Technologies zijn gevestigd in de Amerikaanse staat Colorado. De producten van de bedrijven worden in de Verenigde Staten geproduceerd. RLE Technologies is wereldwijd actief.

Dossiers
Lees ook
China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-arm van Amazon, heeft een interessante stap gezet in het beheren van haar datacenters door gebruik te maken van gerecycled water. Dit soort water staat ook wel bekend als behandeld afvalwater. Het wordt gebruikt voor het koelen van servers.

Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Technotrans AG, een in de Nederlandse datacenterindustrie vrij onbekende speler op het gebied van thermisch management, heeft een internationale doorbraak bereikt met een grote bestelling voor de serieproductie van geavanceerde vloeitstofkoeling voor high performance servers.