RLE Technologies neemt Triad Floors over

RLE Technologies, leverancier van web-gebaseerde monitoringoplossingen en lekdetectiesystemen voor missiekritieke faciliteiten, neemt Triad Floors over van NxGen. Triad Floors is een Amerikaanse fabrikant van verhoogde vloeren en hot/cold aisle containment oplossingen voor datacenters.

Met de overname van Triad Floors wil RLE Technologies haar portfolio diverser maken en meer oplossingen leveren voor datacenters en andere missiekritieke faciliteiten. Zo voegt RLE Technologies de verhoogde vloeren van Triad Floors toe aan haar portfolio, evenals oplossingen die helpen de koeling en luchtstromen in een datacenter te verbeteren.

River Cooling System

Daarnaast krijgt het bedrijf River Cooling System in handen. Dit koelsysteem maakt gebruik van speciaal geprepareerde geperforeerde vloertegels die koele lucht efficiënter door het datacenter verspreiden dan traditionele geperforeerde vloertegels. Deze tegels worden door het bedrijf Inter-Connected Cooling Efficiency (ICE) tegels genoemd. Triad Floors stelt dat de energiekosten van datacenterkoeling hierdoor met 40% kan worden verlaagd.

Zowel Triad Floors als RLE Technologies zijn gevestigd in de Amerikaanse staat Colorado. De producten van de bedrijven worden in de Verenigde Staten geproduceerd. RLE Technologies is wereldwijd actief.

Dossiers
Lees ook
Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.