Rittal lanceert Liquid CooledRack Unit (LCU) DX split-airconditioner

Rittal introduceert de nieuwe Liquid CooledRack Unit (LCU) DX split-airconditioner. Deze op koudemiddel gebaseerde split-airconditioner en koelt server- en netwerkracks. De met 3 kW en 6,5 kW vermogens leverbare koelunit is gericht op kleine IT-toepassingen en optioneel leverbaar in redundante uitvoering.

Met de nieuwe LCU biedt Rittal een extra systeem voor het koelen van networking- en serverracks in het vermogenssegment onder 10 kW. Het systeem werkt met een buiten gemonteerde condensingunit, waardoor er geen warmte in de serverruimte komt. Met dit systeem maakt Rittal zijn assortiment IT-koelsystemen voor lagere vermogens compleet. Voor hogere vermogens levert Rittal onder andere de zijdelings gekoppelde koeloplossingen van de LCP DX- of CW-serie met vermogens van 10 tot 55 kW per serverrack.

‘Front to back’-luchtgeleiding

De Liquid CooledRack Unit DX bestaat uit een binnenunit (verdamper unit) met toerentalgeregelde EC-ventilatoren (borstelloze gelijkstroommotor) voor montage in het IT-rack en een invertergeregelde compressor in de buitenunit (condensingunit). De binnenunit wordt aan de linker of rechterzijde in een 800 mm breed TS IT-rack of in het Micro Data Center gemonteerd. De koeling ondersteunt de klassieke ‘front to back’-luchtgeleiding van de 19”-componenten. De gekoelde lucht wordt hierbij voor de IT-apparatuur geblazen, om vervolgens door ventilatoren aan de achterzijde te worden aangezogen. Deze warme lucht wordt vervolgens weer door de warmtewisselaars geleid en op die manier gekoeld.

Met een invertergeregelde compressor houdt de LCU de gekoelde lucht constant op de ingestelde serverintredetemperatuur, die daardoor slechts geringe afwijkingen laat zien. Door het koelvermogen constant aan te passen aan het vermogensverlies in het rack werkt de koeling energie-efficiënt, waardoor de IT-kosten dalen. De beheerder kan de gewenste waarde voor de serverintredetemperatuur instellen met de in het IT-rack gemonteerde bedieningstableau.

Redundantie

De Liquid CooledRack Unit DX is in de vermogensklassen 3 en 6,5 kW ook in een redundante uitvoering verkrijgbaar. Het systeem heeft in deze uitvoering twee buitenunits en één binnenunit. De binnenunit bevat een warmtewisselaar met twee koudemiddelcircuits, twee voedingen en twee gescheiden besturingssystemen. Een automatische storings- en bedrijfsurenomschakeling verhoogt de veiligheid in IT-omgevingen die 24 uur per dag in gebruik zijn. Het systeem leidt eventuele storingsmeldingen door naar het Rittal CMC III monitoringsysteem.

Voor de Liquid CooledRack Unit DX komt in aanmerking voor Energie Investeringsaftrek.

Lees ook
Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Al langer is duidelijk dat Apple een nieuw datacenter gaat bouwen in de Nederlandse Eemshaven. De komst van de locatie is goed nieuws voor ons land. Het datacenter levert 150 tot 200 banen op. Dit bevestigen bronnen in de Eemshaven aan RTV Noord. Het is niet officieel bevestigd dat het nieuwe datacenter in de Eemshaven inderdaad eigendom is van A1

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals. Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1