Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

windmolen

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren.

Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrijven. De CO2-emissies die hierdoor ontstaan compenseert het bedrijf met Renewable Energy Credits. Dit stelt het bedrijf in staat met behulp van de windmolens in Texas de CO2-emissies op andere locaties te compenseren. Google meldt in een blogpost dat de windmolens in Texas  een gecombineerd vermogen moeten krijgen van 182 Megawatt. Het windmolenpark moet voor het eind van het jaar operationeel zijn.

Het is niet de eerste keer dat Google investeert. Een jaar geleden kondigde Google aan voor 147 miljoen euro aandelen te hebben gekocht in een ander Texaans windmolenpark. De windmolens in dit park leveren 161 Megawatt aan gecombineerd vermogen. Daarnaast neemt het bedrijf ook windenergie af van de Happy Hereford windmolenpark. Google heeft in totaal in 15 van dergelijke projecten geïnvesteerd. Deze investeringen moeten er samen toe leiden dat Google zijn CO2-emissies volledig kan compenseren.

Lees ook
Juniper bouwt verder aan leiderschap in datacenternetwerken met AI-innovaties

Juniper bouwt verder aan leiderschap in datacenternetwerken met AI-innovaties

Juniper is een gevestigde naam in het leveren van innovatieve datacenternetwerkoplossingen. Zo benoemde Gartner ons dit jaar tot Leader in zijn Magic Quadrant voor Datacenter Switching en in het bijbehorende Critical Capabilities-rapport bekleedden we plek #1 in Enterprise Data Center Buildout

De stroomhonger van datacenters: heeft Amsterdam gelijk?

De stroomhonger van datacenters: heeft Amsterdam gelijk?

Het voorgestelde Amsterdamse datacenter beleid is onderbouwd met een hoop documenten, waaronder prognoses van het stroomverbruik. Na het lezen van die achtergrond informatie lijkt de aanpassing van het beleid logisch. Maar het roep natuurlijk ook de vraag op, of Amsterdam als enige in Nederland met deze problematiek te maken heeft.

Microsoft Environmental Sustainability Report rapporteert voortgang in duurzaamheidsdoelen voor 2030

Microsoft Environmental Sustainability Report rapporteert voortgang in duurzaamheidsdoelen voor 2030

Microsoft ligt naar eigen zeggen op schema om in 2030 CO2-negatief, water-positief en afvalvrij te opereren, aldus het Environmental Sustainability Report 2025. Het rapport toont onder meer dat Microsoft sinds 2020 wereldwijd 34 gigawatt aan koolstofvrije elektriciteit heeft gecontracteerd, een stijging van achttien keer ten opzichte van het begin1