Open Compute Project annonceert eerste OCP startup-leden

ocp startups

Open Compute Project (OCP) heeft bekend gemaakt dat een eerste groep van startups lid is geworden van de open source hardware-organisatie.

Al voor de introductie van nieuwe lidmaatschapsmogelijkheden voor startups was er veel vraag vanuit de wereld van startups om lid te kunnen worden van OCP en deel te nemen aan de OCP-community. Na de lancering in april 2023 van de optie voor startups op zich aan te sluiten, heeft OCP een selectieproces in het leven geroepen, waarbij alle kandidaat-bedrijven zijn geïnterviewd. Inmiddels heeft de organisatie nu negen startups als lid toegelaten.

De OCP Startup Members zijn onder andere actief op gebieden als optische interconnects, chiplets, vloeistofkoeling, security en duurzaamheid. Deze gebieden zijn door OCP geïdentificeerd als essentieel voor de ontwikkeling van duurzame en veilige grootschalige datacenterinfrastructuren voor rekenintensieve toepassingen met zeer grote datasets, zoals kunstmatige intelligentie en high-performance computing.

De eerste startupleden zijn Accelsius, Axiado, Lightelligence, Memverge, Palo Alto Electron, Qarnot, Wooden Datacenter, YorChip en Xscape Photonics.

 

Meer over
Lees ook
Global Switch Amsterdam Oost kan nu 30 kW OCP Open Rack Version 3 faciliteren

Global Switch Amsterdam Oost kan nu 30 kW OCP Open Rack Version 3 faciliteren

Datacenterbedrijf Global Switch heeft de OCP Ready-status bereikt voor hun datacenter Amsterdam East. Deze erkenning plaatst Amsterdam East in een nog altijd vrij selecte groep groep van slechts acht colocatie-datacenters in de EMEA-regio die OCP Ready zijn.

OCP introduceert nieuw lidmaatschapsmodel

OCP introduceert nieuw lidmaatschapsmodel

Het Open Compute Project (OCP) is de afgelopen jaren fors gegroeid. De organisatie telt inmiddels honderden uiteenlopende organisaties, evenals duizenden individuen met verschillende industriële achtergronden en specialisaties als lid. Naar aanleiding van feedback uit diezelfde community heeft OCP besloten een nieuw lidmaatschapsstructuur op te ze1

Meta brengt openRAN-project onder bij OCP

Meta brengt openRAN-project onder bij OCP

Meta heeft besloten zijn Evenstar-project voor openRAN onder te brengen bij Open Compute Project (OCP). Als reden noemt de techreus dat de ontwikkelde openRAN-technologie nu zo volwassen is, dat men deze als open source aan de tech community beschikbaar wil stellen voor verdere ontwikkeling en adoptie.