Nieuw vliegwiel van Active Power kan 60 seconden energie leveren

Active Power lanceert een nieuw vliegwiel waarmee IT-apparatuur voor een periode van 60 seconden van energie kan worden voorzien. Dit geeft datacenterbeheerders die met een stroomstoring worden geconfronteerd voldoende tijd om over te schakelen op een alternatieve energiebron.

De nieuwe CleanSource 275XT UPS is een 3-fase UPS-systeem en biedt ondersteuning voor voltages van 380V tot 480V. Het systeem is goedgekeurd voor maximaal 275 kVa. Tot maximaal acht units kunnen parallel worden geschakeld om de capaciteit te vergroten en redundantie te realiseren.

78% langere draaitijd

De nieuwe UPS is de opvolger van de CleanSource 300 UPS. De CleanSource 275XT UPS biedt een tot 78% langere draaitijd dan zijn voorganger. Om dit mogelijk te maken heeft Active Power de snelheid waarmee het vliegwiel draait verhoogd van 7.700 toeren per minuut naar 10.000 toeren per minuut.

Active Power stelt dat vliegwielen een goed alternatief zijn voor accu gebaseerde UPS-systemen. Vliegwielen zouden een 40% lagere total cost of ownership opleveren, wat de oplossingen financieel interessant maakt voor datacenterbeheerders. Daarnaast is de kans op storingen volgens Active Power lager 12 maal lager, terwijl de CO2-uitstoot ten opzichte van accu gebaseerde UPS-systemen negen maal lager is.

Beschikbaarheid

De CleanSource 275XT UPS is vanaf het vierde kwartaal van 2016 wereldwijd leverbaar. Extra configuraties en opties worden naar verwachting in de eerste helft van 2017 geïntroduceerd.

Lees ook
IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

Kunstmatige intelligentie (AI) zou wel eens een nieuwe sprong kunnen maken dankzij IBM’s NorthPole-processor. Ontwikkeld door onderzoekers in San Jose, Californië, belooft deze chip enorme verbeteringen in rekensnelheid en energie-efficiëntie. De geavanceerde chip integreert geheugen en verwerking, waardoor een significante versnelling in taken zo1

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

Wat hebben de Rekenkamer en datacenters met elkaar te maken? Wellicht meer dan de bedrijven en toeleveranciers van die sector zich realiseren. Grotendeels onder de radar van de publieke belangstelling is de Rekenkamer namelijk bezig met onderzoek dat over de achillespees van de datacenters gaat: het energieverbruik.