Nieuw vliegwiel van Active Power kan 60 seconden energie leveren

Active Power lanceert een nieuw vliegwiel waarmee IT-apparatuur voor een periode van 60 seconden van energie kan worden voorzien. Dit geeft datacenterbeheerders die met een stroomstoring worden geconfronteerd voldoende tijd om over te schakelen op een alternatieve energiebron.

De nieuwe CleanSource 275XT UPS is een 3-fase UPS-systeem en biedt ondersteuning voor voltages van 380V tot 480V. Het systeem is goedgekeurd voor maximaal 275 kVa. Tot maximaal acht units kunnen parallel worden geschakeld om de capaciteit te vergroten en redundantie te realiseren.

78% langere draaitijd

De nieuwe UPS is de opvolger van de CleanSource 300 UPS. De CleanSource 275XT UPS biedt een tot 78% langere draaitijd dan zijn voorganger. Om dit mogelijk te maken heeft Active Power de snelheid waarmee het vliegwiel draait verhoogd van 7.700 toeren per minuut naar 10.000 toeren per minuut.

Active Power stelt dat vliegwielen een goed alternatief zijn voor accu gebaseerde UPS-systemen. Vliegwielen zouden een 40% lagere total cost of ownership opleveren, wat de oplossingen financieel interessant maakt voor datacenterbeheerders. Daarnaast is de kans op storingen volgens Active Power lager 12 maal lager, terwijl de CO2-uitstoot ten opzichte van accu gebaseerde UPS-systemen negen maal lager is.

Beschikbaarheid

De CleanSource 275XT UPS is vanaf het vierde kwartaal van 2016 wereldwijd leverbaar. Extra configuraties en opties worden naar verwachting in de eerste helft van 2017 geïntroduceerd.

Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1

Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 78 reacties ontvangen op het ontwerp codebesluit prioriteringsruimte transportverzoeken. Uit deze reacties blijkt dat betrokkenen positief zijn over het voorstel om het verlenen van voorrang aan projecten die bijdragen aan belangrijke maatschappelijke doelen vast te leggen in een wettelijke regeling.