Microsoft investeert meer in datacenter dankzij focus op cloud

Modern interior of server room in datacenter

Microsoft richt zich in toenemende mate op het leveren van clouddiensten, waaronder Office 365, Azure en Dynamic CRM Online. Om deze dienstverlening te kunnen verzorgen investeert Microsoft hierdoor steeds meer in datacenters.

Microsoft’s CEO Satya Nadella en CFO Amy Hood gingen maandag 26 januari in een conference call over de jaarcijfers van Microsoft uitgebreid in op de clouddiensten die het bedrijf leveren. Dit terwijl de cloud op dit moment slechts goed is voor een beperkt deel van de omzet van Microsoft. Dit is dan ook tekenend voor de toekomst die het bedrijf ziet in haar cloudafdeling.

Research & development

Nadella en Hood kondigen aan meer te gaan investeren in datacenters en computersystemen voor research & development ter ondersteuning van haar cloudportfolio en afdeling voor consumentenapparatuur. De cloud en consumentenapparaten zijn dan ook twee belangrijke onderdelen van Microsoft’s strategie voor de komende jaren.

Het bedrijf bouwt daarnaast in Nederland een datacenter in Middenmeer. Het gaat om een groen datacenter dat op het bedrijventerrein Agriport A7 moet komen te staan. Microsoft investeert in totaal 2 miljard euro in het datacenter.

Lees ook
IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM investeert ruim 880 miljoen euro in de bouw van nieuwe datacenters. Het aantal datacenters dat het bedrijf wereldwijd in bezit heeft moet dit jaar nog worden uitgebreid van 25 naar 40. De investeringen volgen nadat IBM de clouddienstverlener Softlayer vorig jaar overnam. Voor het bedrijf werd bijna 1,5 miljard euro betaald. IBM meldt maar lie1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1