Microsoft investeert meer in datacenter dankzij focus op cloud

Modern interior of server room in datacenter

Microsoft richt zich in toenemende mate op het leveren van clouddiensten, waaronder Office 365, Azure en Dynamic CRM Online. Om deze dienstverlening te kunnen verzorgen investeert Microsoft hierdoor steeds meer in datacenters.

Microsoft’s CEO Satya Nadella en CFO Amy Hood gingen maandag 26 januari in een conference call over de jaarcijfers van Microsoft uitgebreid in op de clouddiensten die het bedrijf leveren. Dit terwijl de cloud op dit moment slechts goed is voor een beperkt deel van de omzet van Microsoft. Dit is dan ook tekenend voor de toekomst die het bedrijf ziet in haar cloudafdeling.

Research & development

Nadella en Hood kondigen aan meer te gaan investeren in datacenters en computersystemen voor research & development ter ondersteuning van haar cloudportfolio en afdeling voor consumentenapparatuur. De cloud en consumentenapparaten zijn dan ook twee belangrijke onderdelen van Microsoft’s strategie voor de komende jaren.

Het bedrijf bouwt daarnaast in Nederland een datacenter in Middenmeer. Het gaat om een groen datacenter dat op het bedrijventerrein Agriport A7 moet komen te staan. Microsoft investeert in totaal 2 miljard euro in het datacenter.

Lees ook
Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1