Kunstenaars versieren datacenters van Google

Data-Center-Mural-Project-Google

Datacenters zijn niet altijd de meest elegante gebouwen. Google schakelt daarom kunstenaars in om de muren van een aantal van haar datacenters van kunst te voorzien.

Het project heet het Data Center Mural Project. Joe Kava, vice president Google Data Centers, schrijft in een blogpost dat het project bedoeld is om ‘een beetje van de magie van de binnenzijde van onze datacenters naar de buitenzijde te brengen’. Voor het project is Google een samenwerking aangegaan met een reeks kunstenaars, die ieder een datacenter van Google onder handen nemen.

St. Ghislain

In eerste instantie zijn twee datacenters door kunstenaars voorzien. De Belgische straatartiest Oli-B heeft het datacenter van Google in het Belgische St. Ghislain onder handen genomen. Oli-B heeft op de muren van het datacenter wolken getekend, waarin elementen die kenmerkend zijn voor de regio, het datacenter en de mensen die hierin werken zijn opgenomen. Denk hierbij aan de schapen die op de grond rond het datacenter lopen, maar ook aan een ballon van het jaarlijkse festival L'Ascension à Saint-Ghislain.

Jenny Odell heeft het datacenter van Google in het Amerikaanse Mayes County, Oklahoma versiert. Odell gebruikte hiervoor satellietbeelden afkomstig van Google Maps. De creatie van Odell is gericht op de typen infrastructuur die de verspreiding van goederen, stroom en informatie mogelijk maken.

Meer locaties

Op korte termijn wil Google nog twee datacenters van kunst voorzien. Uiteindelijk hoopt het bedrijf het project te kunnen uitbreiden naar meer locaties ter wereld.

Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.