Kunstenaars versieren datacenters van Google

Data-Center-Mural-Project-Google

Datacenters zijn niet altijd de meest elegante gebouwen. Google schakelt daarom kunstenaars in om de muren van een aantal van haar datacenters van kunst te voorzien.

Het project heet het Data Center Mural Project. Joe Kava, vice president Google Data Centers, schrijft in een blogpost dat het project bedoeld is om ‘een beetje van de magie van de binnenzijde van onze datacenters naar de buitenzijde te brengen’. Voor het project is Google een samenwerking aangegaan met een reeks kunstenaars, die ieder een datacenter van Google onder handen nemen.

St. Ghislain

In eerste instantie zijn twee datacenters door kunstenaars voorzien. De Belgische straatartiest Oli-B heeft het datacenter van Google in het Belgische St. Ghislain onder handen genomen. Oli-B heeft op de muren van het datacenter wolken getekend, waarin elementen die kenmerkend zijn voor de regio, het datacenter en de mensen die hierin werken zijn opgenomen. Denk hierbij aan de schapen die op de grond rond het datacenter lopen, maar ook aan een ballon van het jaarlijkse festival L'Ascension à Saint-Ghislain.

Jenny Odell heeft het datacenter van Google in het Amerikaanse Mayes County, Oklahoma versiert. Odell gebruikte hiervoor satellietbeelden afkomstig van Google Maps. De creatie van Odell is gericht op de typen infrastructuur die de verspreiding van goederen, stroom en informatie mogelijk maken.

Meer locaties

Op korte termijn wil Google nog twee datacenters van kunst voorzien. Uiteindelijk hoopt het bedrijf het project te kunnen uitbreiden naar meer locaties ter wereld.

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.