Gratis audit geeft inzicht in gezondheid van datacenter

datacenter

Het datacenter is voor nagenoeg ieder bedrijf van groot belang. Eigenaren en beheerders hebben vaak echter nauwelijks inzicht in de gezondheid van hun infrastructuur en processen. Datacenter United geeft daarom via een gratis audit inzicht in deze gezondheid.

“Voor veel bedrijven is IT infrastructuur écht een zwarte doos. Iedereen weet zijn servers wel staan, maar daar houdt het op. Is de stroom wel gegarandeerd? Wordt de ruimte voldoende afgekoeld? Kan er niet efficiënter of goedkoper gewerkt worden? Staat er wel een stevige digitale muur tussen de buitenwereld en de beschermde data? Kennen we de risico`s en worden die gemonitord? Dat is nochtans allemaal cruciaal!”, legt Friso Haringsma, zaakvoerder bij Datacenter United, uit. “We investeren met zijn allen heel veel in fysieke beveiliging en toegangscontrole, maar vergeten vaak dat als de IT infrastructuur het begeeft, meteen ook het hele bedrijf stilvalt.”

Datacenter United lanceert een online risk audit om datacentereigenaren en -beheerders inzicht te geven in de gezondheid van de infrastructuur en processen in hun datacenter. De audit is gratis beschikbaar op de website van Datacenter United.

Lees ook
Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

1931 congrescentrum 's-Hertogenbosch stond donderdag 1 december in het teken van IT Infra & Telecom Infra 2022. Dit jaar waren voor het eerste de twee events gecombineerd. Een goede stap, de twee hebben namelijk steeds meer met elkaar te maken. 5G en Edge zijn daar voorbeelden van, maar er zijn nog veel meer cases te noemen die duidelijk maken dat1

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022 - In het 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch

Onduidelijkheid over vitaal verklaren van datacenters

Onduidelijkheid over vitaal verklaren van datacenters

Er is nog geen duidelijkheid over hoe bepaald kan worden of datacenters in Nederland als vitaal bestempeld kunnen worden. Een rapport van Stratix dat in opdracht van het Agentschap Telecom is gemaakt, schetst een verdeeld beeld over de vraag hoe het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kan beoordelen welke datacenters voor Nederland vitale1