Gratis audit geeft inzicht in gezondheid van datacenter

datacenter

Het datacenter is voor nagenoeg ieder bedrijf van groot belang. Eigenaren en beheerders hebben vaak echter nauwelijks inzicht in de gezondheid van hun infrastructuur en processen. Datacenter United geeft daarom via een gratis audit inzicht in deze gezondheid.

“Voor veel bedrijven is IT infrastructuur écht een zwarte doos. Iedereen weet zijn servers wel staan, maar daar houdt het op. Is de stroom wel gegarandeerd? Wordt de ruimte voldoende afgekoeld? Kan er niet efficiënter of goedkoper gewerkt worden? Staat er wel een stevige digitale muur tussen de buitenwereld en de beschermde data? Kennen we de risico`s en worden die gemonitord? Dat is nochtans allemaal cruciaal!”, legt Friso Haringsma, zaakvoerder bij Datacenter United, uit. “We investeren met zijn allen heel veel in fysieke beveiliging en toegangscontrole, maar vergeten vaak dat als de IT infrastructuur het begeeft, meteen ook het hele bedrijf stilvalt.”

Datacenter United lanceert een online risk audit om datacentereigenaren en -beheerders inzicht te geven in de gezondheid van de infrastructuur en processen in hun datacenter. De audit is gratis beschikbaar op de website van Datacenter United.

Lees ook
'Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen'

'Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen'

De complexiteit rond strategische planning van datacenterinfrastructuur is voor bedrijven een grote bron van zorgen. 70% van de ICT-managers wereldwijd maakt zich zorgen over deze complexiteit. Nederlandse ICT-managers maken zich hier overigens opvallend weinig zorgen over. 41% van de Nederlandse ICT-beslissers maakt zich over de complexiteit zorg1

ICTroom bouwt modulair datacenter in Engeland

ICTroom bouwt modulair datacenter in Engeland

ICTroom bouwt een nieuw modulair datacenter voor internationale IT-service provider uit het Verenigd Koninkrijk. Om welke provider het precies gaat laat ICTroom in het midden. De ICTroom Modular Datacenter (IMD) is een gestandaardiseerde en schaalbare datacenter oplossing. De oplossing is ontwikkeld door ICTroom in samenwerking met Siemens, GEA en1