CommScope neemt breedbandtak TE Connectivity over

Netwerkspecialist CommScope neemt de breedbandactiviteiten van TE Connectivity over. CommScope betaalt 3 miljard dollar voor de specialist in fiber optische kabels.

TE Connectivity ontwikkelt slimme fiber optische kabels en andere apparatuur voor telecommunicatie-, bedrijfs- en draadloze netwerken. De activiteiten van TE Connectivity worden door de overname toegevoegd aan het portfolio van CommScope.

Daarnaast verstevigt CommScope door de overname haar marktpositie. TE Connectivity heeft een sterke aanwezigheid in zowel Europa, het Midden-Oosten als Azië.

Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.