Asperitas versterkt team met Leon Lips en Maikel Bouricius

De Nederlandse cleantech start-up Asperitas breidt zijn team uit met Leon Lips en Maikel Bouricius. Lips wordt verantwoordelijk voor het op de markt brengen van nieuwe oplossingen van Asperitas, terwijl Boucirius leiding geeft aan het marketingteam.

leon-lips-asperitas Leon Lips

Leon Lips is in februari toegetreden tot Asperitas. Lips is een bekende in de IT- en cloud industrie. Voorheen was Lips ICT Solution Director en business developer bij Huawei Technologies, en operations manager bij KPN.

maikel-bouricius-asperitas Maikel Bouricius

Boucirius was voorheen marketingmanager bij Green IT Amsterdam, een samenwerking met tech bedrijven. Bij Green IT Amsterdam was hij betrokken bij verschillende internationale projecten op het gebied van smart energy, smart IT en groene datacenters, waaronder de ontwikkeling van de Green Datacenter Campus in Amsterdam.

Asperitas lanceert op de internationale Cloud Expo Europe en Data Centre World op 15 maart in het Britse Londen zijn eerste Immersed Computing oplossing: de AIC24. Dit is een gesloten plug and play module met een vloeistofgekoeld systeem dat gebruik maakt van natuurlijk convectie. Asperitas stelt dat de oplossing de energie footprint van IT en infrastructuur met minimaal 50% kan reduceren, terwijl tegelijkertijd de IT-efficiëntie wordt geoptimaliseerd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.