Apple bouwt datacenters in Ierland en Denemarken

Server rack, men x 2

Apple kondigt de bouw van twee nieuwe datacenters aan. Het Amerikaanse IT-bedrijf investeert in totaal 1,7 miljard euro in de nieuwe locaties.

De datacenters worden gevestigd in de Ierse County Galway en Jutland, Denemarken. Beide locaties moeten voor 100% worden aangedreven met duurzame energie. Apple kondigt daarnaast aan met lokale partners te zullen samenwerk in aanvullende projecten op het gebied van duurzame energie, die gericht zijn op de toekomst. Apple wil zich hierbij onder andere richten op windenergie.

Apple wil de nieuwe locaties gaan gebruiken om haar online diensten aan te drijven. Het gaat hierbij onder andere om de iTunes Store, App Store, iMessage, Maps en Siri. De datacenters zullen gericht zijn op Europese klanten van het bedrijf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.