Apple bouwt datacenters in Ierland en Denemarken

Server rack, men x 2

Apple kondigt de bouw van twee nieuwe datacenters aan. Het Amerikaanse IT-bedrijf investeert in totaal 1,7 miljard euro in de nieuwe locaties.

De datacenters worden gevestigd in de Ierse County Galway en Jutland, Denemarken. Beide locaties moeten voor 100% worden aangedreven met duurzame energie. Apple kondigt daarnaast aan met lokale partners te zullen samenwerk in aanvullende projecten op het gebied van duurzame energie, die gericht zijn op de toekomst. Apple wil zich hierbij onder andere richten op windenergie.

Apple wil de nieuwe locaties gaan gebruiken om haar online diensten aan te drijven. Het gaat hierbij onder andere om de iTunes Store, App Store, iMessage, Maps en Siri. De datacenters zullen gericht zijn op Europese klanten van het bedrijf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.