AEG Power Solutions en Burland Energy leveren UPS-as-a-Service

Leverancier van energieoplossingen voor kritieke toepassingen AEG Power Solutions maakt bekend een deal te hebben gesloten Burland Energy. De bedrijven brengen gezamenlijk de UPS-as-a-Service dienst UPSaaS op de markt, waarmee gebruikers een volledig geconditioneerde energievoorziening voor missiekritieke faciliteiten kunnen afnemen tegen een vaste kWh prijs.

UPSaaS is een dienst waarbij geconditioneerd vermogen wordt geleverd via een pay-per-use model. Klanten kunnen hierdoor besparingen realiseren op:

  • financieringskosten;
  • onderhoudskosten;
  • afschrijvingen op investeringen;
  • en de capaciteit die nodig is om toekomstige groei op te vangen.

Klanten betalen bij UPSaaS per maand voor uitsluitend het gebruik dat zij maken van de dienst. Hierbij wordt een vast tarief gehanteerd per verbruikte kWh. Deze prijs bevat alles: alle benodigde productie, de installatie, onderhoud, reserveonderdelen en accu’s gedurende de loopduur van het contract.

Dossiers
Lees ook
Update nieuwbouw Microsoft Azure cloud datacenters in België

Update nieuwbouw Microsoft Azure cloud datacenters in België

Het is al langere tijd bekend dat Microsoft met eigen fysieke datacenters in België aanwezig wil zijn. Uit een recent artikel in de Belgische pers wordt duidelijk voor welke oplossing is gekozen. Daarmee is ook een antwoord gegeven op de vraag waar het datacenter komt dat de gecommuniceerde capaciteit van 60Mw gaat leveren.

Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen.

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Onlangs verwoestte een forse brand een datacenter in het Franse Saint-Trivier-sur-Moignan. Aangezien er niet zo heel vaak brand is in een datacenter, trekt een dergelijk nieuwsbericht volop de aandacht van analisten. Het datacenter werd gerund door Maxnod en werd dusdanig beschadigd dat de faciliteiten volledig offline ging. Analisten maken zich n1